The Foodpress

 • Foto-18-10-17-15-03-25

Place Category: Eten & DrinkenPlace Tags: almerebuiten, centrumbuiten, drinken, eten, food, lekker en smooties

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Lunchafspraak in Almere Buiten? Je hebt veel mogelijkheden, maar als je beleving wilt, ga dan naar The Food Press op het Globeplein. Wat een verademing tussen al die winkels van landelijke ketens. Martine en ik stappen binnen, en Martine vergaapt zich aan de inrichting, de foodbar en alles wat er verder nog te zien is. Ik ken The Foodpress al, maar mijn hart maakt nog steeds een blij sprongetje als ik daar ben.

  Je waant je in andere sferen. Onze eigenste Foodpress zou zeker niet misstaan in metropolen als New York, London, Kaapstad, Amsterdam of Sydney. Met het bescheiden terrasje en de uber hippe urban inrichting is het een verademing voor heel Almere. Voor de buitenaren een mazzeltje en voor alle hipsters in Amsterdam een beetje jammer. Lekker puh! Hebben wij ook eens wat.

  Shazam wordt al snel voor de dag getoverd om de sfeervolle muziek op te pikken en om thuis aan de playlist toe te voegen. Naast de muziek zijn er ook allerlei andere interieur ideetjes die je zelf @home direct kan uitvoeren. Maar er hangt ook kunst met een prijskaartje aan de muur. Van alles wat. Het is een volle zaak, maar geen bomvolle zaak. Het evenwicht is goed gevonden. Alles bij elkaar maakt het dat de vibe luchtig en zomers aandoet. Zo een inspirerende omgeving……

  Maar je komt er natuurlijk om te eten en te drinken. En dat kan je er! Alles wat je consumeert is zelf gemaakt, vers en daar waar mogelijk biologisch. Of in woorden van de Amerikaanse Mercedes: ‘homemade food’. Super lekkere broodjes, soepen, wraps en tongstrelende smoothies. Smaaksensaties. Klinkt overdreven, is het niet. Je kunt er terecht voor vegetarisch en veganistisch. Voor suikervrij en wensen ten aanzien van allergieën (geen 100% garantie dat er geen sporen in zitten) even van tevoren bestellen.

  Wie zijn nou die mensen achter The Foodpress? Eerder had ik het al over Mercedes Leon. Zij is het boegbeeld van de zaak. Zij maakt het wisselende menu, kookt en is gastvrouw. Cyrille van Poucke is Mercedes haar partner. In het dagelijks leven maar ook in de zaak. Of eigenlijk…. de zaak is hun dagelijks leven. Mercedes dus het kookwonder en Cyrille houdt de boel bij elkaar en draaiende als uitstekende sidekick. Beiden hebben ze nog meer kwaliteiten dan dat. Mercedes heeft hun vier getalenteerde kinderen thuisscholing gegeven. En Cyrille speelt niet onverdienstelijk in een band. Waarschijnlijk doen wij het echtpaar tekort met deze wel hele korte schets. Maarja dan valt er nog iets te ontdekken als je binnenkort The Foodpress aandoet.

  Als je er zoals Martine en ik uitgebreid luncht, krijg je automatisch de sfeer mee. Je kan er ook met een gerust hart een paar uurtjes gaan zitten werken, alles is aanwezig.  Goede zitplaatsen, stroompunten en Wifi. Natuuuuurlijk onder het genot van een kopje koffie en een taartpunt. Ook weer homemade. Hele taarten worden trouwens vaak besteld voor feestjes thuis. Loeizwaar, niet het goedkoopst maar likkebaardend lekker. Doordat Mercedes en Cyrille een lange adem hebben, heeft The Foodpress en vaste klantenkring opgebouwd die er komen eten en ook eten af komen halen. Als ik de doelgroep al moet omschrijven dan doe ik dat als: de kritische niet-doorsnee consument. Almere heeft inmiddels de weg weten te vinden naar The Foodpress. Het is iedere dag drukbezocht en geeft de lunchbar exact de juiste ‘melting pot’.

  Kom je uit Buiten? Spring op de fiets en speer m The Foodpress. Woon je in een ander stadsdeel? Doe je boodschapjes eens in het centrum van Almere Buiten met als beloning een bezoekje aan The Foodpress.

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X