Neigbours Kitchen

 • Foto-13-04-18-12-03-35
 • Foto-13-04-18-12-03-51
 • Foto-13-04-18-12-04-03
 • Foto-13-04-18-12-04-28
 • Foto-13-04-18-12-05-06
 • Foto-13-04-18-12-05-36
 • Foto-13-04-18-12-06-02
 • Foto-13-04-18-12-06-14
 • Foto-13-04-18-12-07-09
 • Foto-13-04-18-12-08-43
 • Foto-13-04-18-12-08-58
 • Foto-13-04-18-12-09-13
 • Foto-13-04-18-12-09-30

Place Category: Eten & DrinkenPlace Tags: almere, drinken, eten, gezelligheid, lunchroom, nobelhorst, vegan en vegetaries

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • In een ver verleden stond Maxime Tevreden, eigenaresse van Tea da di Date voor mijn neus in de Sjopping Mol (pop-up-store red). Er werd een crowd fund actie gehouden om een nieuw theehuisje c.q. lunchroom te starten in Nobelhorst. Na een kleine twee jaar kan gezegd worden dat de crowdfundactie een succes is gebleken en dat de vega(n) plantaardige lunchroom werkelijkheid is geworden.

  Op een te leuke spot in Nobelhorst, No-bel-horst!!, het zogehete Nobelhuis, heeft Maxime in een gedeelde ondernemersruimte beneden de woonappartementen (gebruikelijk in Nobelhorst) gecreëerd. Met allerhande carbische/ latijns-amerikaanse, fair trade decoratie tierelantijnen heeft ze de nieuwbouwplek zoveel sfeer gegeven dat als je binnenloopt je ook direct zou geloven dat je in Groningen, Amsterdam of Sneek bent. Naar eigen zeggen is het een bij elkaar geraapte verzameling van alles waar Maxime van houdt uit allerlei culturen wat met de hand is vervaardigd; Maixime is ben erg van de styling tot in de kleinste details. Naar onze smaak wel een gezellig en leuk van-alles-watje.

  De buitenboel is Maxime inmiddels ook aan het aanpakken en ook weer aan het opbouwen. Na al dat mooie weer in April 2018 kreeg ze de kriebels en moest en zou er een terras komen. Dat samen met de gezamenlijke binnentuin van het appartementencomplex is het er heerlijk toeven. Chillen met die billen, op bankjes of lekker in het gras. Drankje erbij en compleet is het perfecte plaatje.

  De menukaart is volledig vegetarisch. Met heel bijzondere wereldse gerechten, maar ook voor iets eenvoudiger als een soepje of broodje ben je aan het juiste adres.  Je kunt er ook heel goed vegan (veganistisch) bestellen, op bestelling gerechten waarbij rekening gehouden is met allergieën en voedselintoleranties. Is dat anno 2018 helemaal hip en dus schot in de roos maar ik wil de nadruk in dit artikel toch leggen op ‘lekker’. Je kunt bij Tea da di Date lekker eten en drinken en dat het dan ook nog gezond is, is fijne bijvangst.

  Is Nobelhorst een gezellig dorp, onderdeel van Almere Hout, in wording, en met een beetje peper van Tea da di date gaat het allemaal net wat sneller daar. Het leef motto van Nobelhorst, veel gezamenlijke leefruimten, variatie in bouwen, per wijkje collectieven van bewoners die de schouders eronder zetten komt bij Tea da di date goed uit de verf. Het pandje is zo ingericht dat je er goed in je eentje kunt lunchen en onderwijl je laptop openklapt om nog wat te werken, maar ook voor kleinere gezelschappen en de ambiance is dusdanig dat je elkaar er makkelijk kunt aanspreken. Dus voor diegenen die van gezelligheid houden en graag met allerlei pluimage in gesprek gaan, het kan bij Tea da di date.

  Maxime is uiteindelijk hartstikke blij dat ze na een onzekere periode, verhuizing Almere-poort naar Almere-hout (is dat nou allemaal wel zo interessant als het leek) helemaal haar stek heeft gevonden in Nobelhorst en dat ze haar ei kwijt kan met het de gasten naar de zin maken met happen, hapjes en drankjes. Zelfs na sluitingstijd gaat Maxime al dansend door de zaak met de vuilniszakken. Het plezier spat ervan af. Haar vriend heeft inmiddels ook zijn draai gevonden dus iedereen blij. Zeker de inwoners van Almere. Na The Foodpress (Almere Buiten), Take a brake (Almere Poort) weer een knusse gelegenheid waar de Almeerders met een gerust hart neer kunnen strijken.  Geen poeha, geen opsmuk maar eerlijk, gezond en lekker eten.

  Martine Muriël hebben na een eerste date met Tea da di date nog lang geen genoeg van dit avontuur. Wij raden alle Almeerders aan om op date te gaan met Tea da di date al dan niet blind. Een klik heb je sowieso en met Maxime en met Tea da di date toch wel.

   

   

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X