Bolschout speciaalbieren

 • bolschout-flesjes-facebook2

Place Category: Eten & DrinkenPlace Tags: almere, almerestad, bier en speciaalbier

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Neerlandsch bier door een Belg gebrouwen! In Almere nota bene. Kan toch niet? Kan wel! Sam de Bolle, die overigens zijn achternaam GEEN eer aandoet, brouwt al jaren de meest lekkere biertjes in Almere. België had de naam, Amsterdam heeft de naam maar eigenlijk verdient Almere de naam. Door het goede water, Almere blauwe stad ;), kan je dus blijkbaar erg lekker bier brouwen in de newtown.

  Na wat omzwervingen heeft Bolschout speciaalbieren basis gevonden bij Braumarkt in Almere Stad. Is Braumarkt al een beleving op zichzelf staand, daar kun je alles maar dan ook alles krijgen voor het brouwen van bier of het maken van wijn. Een winkel ter grootte van een supermarkt met uiteenlopende soorten flessen, doppen, kurken, weckflessen, koelingen met hop, gist en wat al niet meer om thuis je origineelste biertje te brouwen of die zure druiven uit je tuin te verwerken. Je kijkt je ogen uit. Naast de particuliere markt bedient Braumarkt ook de professionele markt.

  Maar goed, Bolschout speciaalbieren. In de toekomst zal boven Braumarkt een micro brouwerij komen. Ontworpen door Sam de Bolle. Doorgewinterde vakidioot die hij is, heeft hij van een grote normale bierbrouwerij een klein exemplaar gemaak: nanobrouwinstallatie van 125 l. Hiermee zullen semi-pro brouwcursussen worden gegeven. Met 6 kleine 30l. brouwketels brouwen ze per 2 cursisten hun eigen biertje en kan hij in een leslokaal met zijn cursisten naar hartelust bierbrouwen.

  Dus we hebben hier weer een mannen-parel. Op het moment dat de digitale inschrijfkalender opengaat voor cursisten weten ze niet hoe snel ze zich in moeten schijven en zit iedere keer de cursus in no-time vol. En vol = vol. Iedere cursist krijgt de aandacht die hij verdient. Goed bierbrouwen is een ambacht en er valt heel veel over te vertellen en over te weten. En dan ook nog als mannen onder elkaar, met de lekkerste hobby die je je maar kunt bedenken als gemene deler. Zie je het voor je? Hanenhok.

  Op cursusdag 1 gaan ze bierbrouwen. Het mengsel komt dan aan het eind van de dag in een gisttank en vervolgens mogen de leerlingen het bier twee weken laten gisten. Om vervolgens de tweede cursusdag te krijgen, waar zij het bier bottelen en dan mogen ze het sap meenemen om het te laten hergisten op de fles.

  En nu wordt het al met al alweer een serieus stuk tekst. #hoedan? Met Sam kun je ontzettend gezellig borrelen en lachen (weten wij uit eigen ervaring) en bier is nou ook niet bepaald een sip makend drankje. Het zal wel te maken hebben met de complexiteit van bier. Het recept van water, gerstemout, gist (hoofdsmaak) en hop (smaakmaker) komt preciezer dan je denkt en je kan met die vier ingrediënten de meest uiteenlopende smaken creëren. Zo ingewikkeld? Ja, zo ingewikkeld. Ga lekker die cursus volgen voor alle techniek en laat Martine en Muriël maar het testpanel zijn. Gezelligheid kent geen tijd.

  Neerlandsch bier door een Belg gebrouwen IN Almere. Als dat geen chemie is!

   

   

   

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X