Ruig & Geroest

 • Foto-19-07-18-10-59-49

Place Category: Interieur & LivingPlace Tags: almere, apart, haven, interieur, living, meubels, mooi, upcycling en upcycling station

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Sommige adresjes staan bij Martine en Muriël hoog op de verlanglijst. Zo ook Ruig & Geroest. Sebastiaan van Dulken heeft vanaf 2018 een pandje bemachtigd bij het Upcycle Centrum Almere. Hij mag daar voor anderhalf jaar zijn passie uitleven. Sebastiaan maakt van robuuste tweedehands materialen aansprekende industriële interieuritems.

  Het is begonnen bij Sebastiaan thuis. Zijn vrouw wilde geen geijkte spulletjes in huis en dus togen zij naar de duurdere woonwinkel in Amersfoort. Jou wel bekend. Sebastiaan dacht en zei, ‘dat kan ik ook wel zelf maken’. Horen wij vrouwen dat wel vaker uit de mond van de mannen. MAARRRR Sebastiaan voegde daad bij het woord en ging zelf aan de slag. Met metalen materialen en op nieuw te verwerken hout kreeg de stoere industriële kruk al snel vorm. Na de kruk volgden meer opvallende eyecatchers.

  Iedereen die over de vloer kwam bij huize Van Dulken viel het ook op. Er werden zelfs bestellingen gedaan. Sebastiaan kreeg het er, naast zijn reguliere baan, maar druk mee. Zijn atelier had hij toen bij een boer in een loods. Stoffig, rommelig en niet echt overzichtelijk. Basismaterialen te kust en te keur. Hij ging meer en meer experimenteren met onderdelen van droogtrommels, boilers, gasflessen, metalen profielen, bielzen en noem het allemaal maar op.

  Toch lonkte een overzichtelijk atelier. De gemeente Almere schreef een prijsvraag uit om voor het, toen nog nieuw te openen, Upcycle Centrum Almere een atelierruimte te vergeven. Er zijn drie ruimtes waar ondernemers anderhalf jaar hun plan kunnen uitwerken. Een van de basiseisen is, is dat je je eindproduct vervaardigt uit gebruikte materialen. Sebastiaan behoorde tot de eerste drie winnaars.

  Kat in het bakkie. De koperen waterhouders uit boilers, gasflessen, bielzen worden zo vanuit het Upcycle Centrum Almere aangeleverd bij de werkruimte van Ruig & Geroest. Overigens een nette, ruime en knappe werkplaats waar veel licht binnenvalt. Het ultieme voor iedere technische creatieveling. Daar maakt Sebastiaan nu originele verlichting van koper, bankjes en meubels van metalen profielen en gebruikt hout. Zittingen voor krukjes van essen. Er is immers een essenplaag gaande, waar Almere ook niet voor behoed wordt, en van de omgekapte essen maakt Sebastiaan prachtige nieuwe zittingen.

  De particuliere klanten zullen likkebaardend kijken naar de interieuritems. Ze kunnen ze natuurlijk ook kopen via de website van Ruig & Geroest. Sebastiaan denkt alleen veel verder dan de klant die 4 krukken afneemt. Hij heeft in de loop der tijd de scope verlegd en doet nu ook geregeld handel met bedrijven. Soms zelfs met bedrijven waar hij de grondstoffen voor het eindproduct vandaan heeft gehaald. Er is bijvoorbeeld een netbeheerder die oude isolatoren van een gedemonteerde elektrische installatie heeft afgeleverd aan Ruig & Geroest en waar R&G dan weer hanglampen van heeft gemaakt voor in de bezoekruimte en vergaderruimte van het bedrijf. Een beter visitekaartje kun je je als netwerkbeheerder niet indenken.

  Wil je origineel? Wil je milieubewust? Wil je maatwerk? Wil je niet dertien in een dozijn? Ga naar Sebastiaan van Dulken van Ruig & Geroest.

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X