regelrechtvandeboer

 • Foto-30-05-18-17-38-08

Place Category: Eten & DrinkenPlace Tags: biologisch, buitenvaart, drinken en eten

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Monique Seynen is de herenboer van regelrechtvandeboer. regelrechtvandeboer is een echte biologische groenteboer in Almere Buiten. En dan biologisch met de hoofdletter B. Nep biologisch komt er bij haar niet in. Monique koopt onder andere in bij ondernemers uit de omgeving, bijvoorbeeld bij ‘ONZE Volkstuintjes onder glas’. De Buitenvaart is natuurlijk uitermate geschikt voor zo’n ontzettend goed initiatief.

  Haar idee is ontstaan toen ze kinderen kreeg en ze een moestuin begon om haar kids fatsoenlijk te eten te geven. Haar eigen woorden. Toen ze eenmaal de slag had en ze het tuinieren in de vingers kreeg wilde ze ook dat de kinderen van andere gezinnen gezond voedsel zouden krijgen. Haar plannen heeft ze in willen pluggen bij de gemeente Almere. Lange ambtelijke wegen passen niet echt goed bij Monique, dus hup daad bij het woord en de biologische groentewinkel was geboren.

  En het is voor iedereen goed. De ondernemers hebben er baat bij omdat groente en fruit direct en dichtbij geleverd kunnenworden. De klant koopt verse, gezonde groenten en fruit die niet een lange weg gegaan zijn. Echt vers dus en weinig voetsporen qua transport, emissie en dus milieuvervuiling.

  Poeh he, wat klinkt dat nobel allemaal.  regelrechtvandeboer is naast al die nobelheid ook nog eens gezellig. Veel klanten doen een ‘rondje Buitenvaart’ en slaan regelrechtvandeboer echt niet over. Monique, met verstand van zaken, heeft met alle klanten een gezellig praatje en hoopt mede op die manier het hele project verder te brengen. Alle Almeerders moeten weten dat je echt vers kunt kopen in Almere.

  Allerlei kisten en bakjes staan vol met verse producten te wachten om naar de klant te gaan. De echte kookfreaks onder ons zullen dan ook smullen van wat ze op het eerste oog zien. Vergeten groenten, seizoensgroenten, kleur, geur en smaak in overvloed. Je kunt te kust en te keur.

  En naast groenten verkoopt ze kroketten van ganzenvlees. De ganzen van Schiphol door de Keuken van het Ongewenste Dier. En kefir, probiotica die gemaakt is van alleen maar biologische ingrediënten.

  Iedere week stuurtMonique een vlot geschreven nieuwsbrief aanhaar klanten, waarin staat wat er die week te krijgen valt. Alleen al het lezen van de nieuwsbrief is iedere week een klein cadeau.

   Nogmaals, het is opvallend hoeveel kennis Monique heeft van de verse landbouwproducten. We hebben echt meer mensen zoals zijnodig om ons landbouwniveau, waar Nederland toch om bekend staat, op orde te houden. Openbrief aan LTO 😉

  Uiteraard is regelrechtvandeboer Growing Green Spelddrager. En waarschijnlijk lonkt regelrechtvandeboer ook al met de Floriade 2022. Monique grijpt naast deze prestigeprojecten ook allerlei kleinere events aan om haar bedrijf te tonen aan de buitenwereld. Kom in de kas, Kris Kras door Almere Buiten etc etc. Noem een belangrijk Almeers event in haar straatje en voilà ze is aanwezig. Denk je aan biologische groeten denk je aan Monique.

  Bedrijf:

  regelrechtvandeboer

  H. Heukelsweg 10 Almere Buitenvaart

  Open op vrijdag en zaterdag van 10-15 uur.

  06-10767031

  Vrouw:       Monique Seynen(06-10767031)

  Visuals:      Martine Oort                (06-42015999)

  Tekst:                  Muriël van der Wal      (06-45854422)

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X