Het Hollandsche Huys

 • Foto-14-06-18-16-34-44

Place Category: Eten & DrinkenPlace Tags: almere, almerestad, eten; drinken, lunch, stedenwijk en vers

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Als je Almere op de fiets ‘doet’, kom je naast veel groen ook de meest bijzondere adresjes tegen. Pareljagen kan je dan ook het best op je tweewieler doen. In de zon, Stedenwijk en pats daar is weer iets bijzonders. Het Hollandse Huys. Vanaf de achterkant is de zaak al uitnodigend. Parkeer je fiets en ga naar binnen. Hollandser kan het niet. Oud Hollandsch met een twist.

  Rood-wit geblokt kleedjes op de tafel, kanten gordijnen, verse bloemetjes, voor de kids een vriezer met ijsjes in de hoek, allerlei retrograpjes. En niet eens oubollig. De vrolijkheid komt je tegemoet. Er is met het Hollandsche Huys echt weer leven geblazen in het kwadrant bedrijfspanden midden in Stedenwijk vlakbij het Weerwater.

  Als je het pand binnenrolt, word je warm onthaald door Sandra van Leijenhorst, de eigenaresse, en rechtervleugel Bianca Hinse. Twee heel enthousiaste dames die je allebei overspoelen met gastvrijheid. Goedlachs en nuchter. Ze zouden niet misstaan in de Amsterdamse Jordaan van vroeger. Gelukkig heeft Almere ze. Sandra uit Zeewolde en Almeerse Bianca. Zeewolde is wel een beetje a-typisch in de reeks van de parels. Maar als Sandra het niet gezegd had, had je het niet in de gaten gehad. Een met de omgeving, een met Almere.

  Sandra en Bianca vertellen vol overgave over hun pas geopende eetgelegenheid. Want tja, hoe zullen we dit etablissement eens noemen? Het is geen restaurant, geen lunchroom, geen snackbar, zeker geen pizzeria, niks uitheems. Het is een beetje een crossover tussen lunchroom (maar tot 20:00 uur open), eethuisje (maar alles vers en lekker), snackbar (maar geen vette kotelettenlucht), buurthuis (maar geen oubollige toestand), theehuis (zonder directe Marokkaanse invloeden), afhaal (maar wel gezellig). Zoals de naam al zegt, eethuisje komt echt in de buurt.

  Wat biedt het Hollandse Huys voor de inwendige mensch? Verse patat. En met vers dan bedoelen de dames ook vers. Binten schillen, dikke friet van snijden, voorbakken en dan afbakken. Friet met stoofvlees. Heerlijk. Uiteraard soep. Op woensdag is het pannenkoekendag. Verse appeltaart met slagroom en andere soorten gebak vers van de pers. Aankomende winter kan je er vast snert en boerenkool met worst eten. Daar waar kan, halen ze de groenten en kruiden uit eigen tuin of anders vers van het land bij een boerderij.

  Er staat altijd een pot koffie klaar, thee in allerlei smaakjes. Ze laten de thee zelf samenstellen bij een kruidenboer. En qua drankjes is het Hollandsche Huys echt een voorloper. De lekkerste wijnen en biertjes zonder alcohol. Ze schenken bewust geen alcohol. A. omdat het hip is en B. ze hangen het motto: ‘rijd veilig in het verkeer’ aan. Ook op de fiets. Flesjes fris van Exota (?) en natuurlijk cola en sinas. De naam Het Hollandsche Huys is gelaagd. Naast echt hollandse kost kun je er ook mexicaanse dagen verwachten, halal eten bestellen of andere exotische zijsprongen. Dit klinkt dan niet echt Hollands maar Sandra en Bianca vinden dat juist wel Hollands. Nederland met al zijn kleur en culturen komen ook tot uiting bij het Hollandsche Huys.

  Pak je fiets ontdek Almere en ga een welverdiende break nemen bij Het Hollandsche Huys. Ouderwetse gezelligheid, gastvrijheid, lekker eten (geen fratsen, gezonde porties) en echt DE verrassing van zomer 2018.

   

   

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X