Bakkerij Puur uit de schuur

 • IMG_20180616_094510
 • IMG_20171223_063715
 • IMG_20180113_071528
 • IMG_20180202_071511
 • IMG_20180216_101249

Place Category: Eten & DrinkenPlace Tags: almerehaven, bakkerij, brood, eten, eten&dringek, gezond en lekker

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Brood. Voedsel waar heel wat discussie over in de rondte gaat. Dat brood lekker is, blijft als een paal boven water staan. Zeker als je je brood bij Bakkerij “Puur uit de schuur” haalt bij Tim van Dalen. Tim, al 15 jaar bakker van huis uit, is de initiatiefnemer van een bakkerij aan huis. Met eerlijke grondstoffen bakt hij de heerlijkste broden op bestelling.

  In de schuur aan huis, welke inderdaad eerst net zo’n rommelhok was als bij jou en mij, is een kleine bakkerij gehuisvest. Koeling, een deegmachine en drie professionele Belgische ovens met een steen onderin waarmee je de karakteristieke korst en smaak krijgt. Op de mechanische deegmachine na is alles handwerk. Yes!!!! Echt ouderwets brood, of misschien wel brood zoals brood bedoeld is. Want laten we wel wezen: brood is als onderdeel van onze maaltijden een van de meest besproken onderwerpen naast vlees of dat je vegetariër wilt worden.

  Toen er een buurtfeestje was, heeft Tim een keer brood gebakken. Dit was zo’n groot succes, dat iedereen vroeg waarom hij niet zijn eigen brood ging verkopen. Zo gezegd, zo gedaan. Een jaar geleden werd de schuur ingeruimd en tot bakkerij omgetoverd. Nu bakt hij broden voor zijn vaste klantenkring. Bijna al zijn brood is biologisch zuurdesembrood, behalve het stokbrood. Tim verkoopt volkorenbrood, grote broden, stokbroden, krentenbrood, roggebrood op zijn Deens en weekspecials. Iedere week een apart brood met een smaakje. De ene keer valt het beter uit dan de andere keer, maar de klanten blijven enthousiast.

  De Nederlandse consument wil graag busbrood dat hij of zij in de beroemde boterhamplakjes kan snijden. Tim voldoet daaraan. Toch maakt hij ook brood in traditionele rijsmandjes. Alles van op Franse molenstenen gemalen tarwe en rogge waarbij de kiem behouden blijft. De kiem wordt tegenwoordig vaak van de korrel gescheiden. De kiem is enigszins vettig en kan het meel snel doen bederven. Ook voegt Tim vaak gebroken graankorrels aan zijn degen toe om de voedingswaarde en smaak te verhogen.

  Het stokbrood van Tim is wit. Zoals stokbrood hoort te zijn. Stokbrood is lekker, een soort van taartje. Daar moet je niet iets gezonds van willen maken. Dus geen volkorenstokbrood bij Bakkerij “Puur uit de schuur”. Tim gebruikt voor zijn beroemde stokbroden Franse bloem en Almeers leidingwater, zeezout en een beetje gist.

  Tim bakt zo’n 36 broden per uur. Per brood is hij 20 minuten tot een uur ‘kwijt’.  Op donderdag begint Tim voor te bewerken met maken van de degen die naar de Kaasboer in Almere Haven gaan. Daar kun je op vrijdag en zaterdag Tims stokbrood kopen. Het basisdesem maakt Tim ook op donderdag. Vrijdag begint Tim zijn degen te maken voor de broden van zaterdag en zaterdagochtend te bakken voor het brood dat zaterdag door zijn klanten wordt afgehaald aan zijn Bakkerij “Puur uit de schuur”. Zijn bakkerij is op zaterdag open van 10 uur tot 14 uur. Je bestelt je brood aan het begin van de week per whatsapp of via de nieuwe webshop en kunt het dan zaterdag ophalen. Meestal krijg je een seintje van Tim als het klaar is. Hij bakt maar een paar broden per zaterdag extra. Zo kan iedereen in zijn of haar wensen worden voorzien en blijft er nagenoeg niks over. Wat natuurlijk goed is: al die afvalbergen met goed eetbare producten zijn een gruwel.  Het dak van Bakkerij “Puur uit de schuur” doet ook mee. Als het zonnetje schijnt, bakt Tim zijn brood met de energie verslindende ovens op zonnecelenergie. Slim en duurzaam.

  Naast Bakkerij “Puur uit de schuur” geeft Tim nog les op het Bakery Institute en werkt hij ook nog als bakker bij een bestaande bakkerij. Brood, brood en nog eens brood. Tim is bakker in hart en nieren. Met Bakkerij “Puur uit de schuur” is hij zijn ondernemersvaardigheden in no-time aan het bijspijkeren. En wellicht dat deze vingeroefening soelaas biedt voor de toekomst. Almere is een echte ouderwetse bakker rijker. Zie je het voor je?  In het aanzicht van bijvoorbeeld het centrum van Almere Haven. Ik weet nu al dat iedereen voor is.

   

   

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X