In Tempo

 • IMG_9397

Place Category: Kunst & CultuurPlace Tags: almere overgooi, almerovergooi, bomen, bos, kunst, kunstwerk, natuur en recreatie

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 •  

  Ook kunstwerken behoren tot het bereik van ‘Pareltjes van’. Zolang het een adres heeft en je het kunt bezoeken, is het een mogelijk Pareltje.

  Het kunstwerk ‘In Tempo’ van Boto van der Meulen is zeker een bezoekje waard. Zijn levende kunstwerk staat in het Museumbos, dat onderdeel is van het Cirkelbos bij Almere Overgooi. En in dat überhaupt prachtig bos is het kunstwerk In Tempo de kers op de taart.

  Van huis uit is Boto landschapsarchitect en kunstenaar. Hij deed mee aan een prijsvraag en won die boven zijn verwachting. Zijn winnende idee was iets te doen met landschap, kunst en tijd. Geen geringe opgave, want knoop die eenheden maar eens aan elkaar.

  Het is Boto gelukt!

  In Tempo bestaat uit een raster van gemaaide paden waarop bij iedere hoek een betontegel met een jaartal ligt. Het kunstwerk is in 1983 gestart en zal eindigen in 2083. Honderd jaar dus. Bij iedere tegel wordt elk jaar een boom gepland.

  Boto van der Meulen koos voor de lindeboom. Prachtige imposante bomen, die in het voorjaar of vroege zomer ook nog eens bloeien en heerlijk ruiken. De linde wordt ook wel liefdesboom genoemd vanwege het hartvormige blad.

  Terug naar het kunstwerk. Ieder jaar wordt er bij elke betontegel met een jaartal erop een jonge lindeboom gepland. De bomen worden jaar na jaar een stukje groter. In Tempo verloopt daardoor van hoog naar laag. Zoals De Daltons van Lucky Luke. Als er in het jaar 2083 een boom wordt gepland bij de desbetreffende betontegel dan moet de eerste boom bij tegel 1983 gekapt worden om daar weer een nieuwe aan te planten.

  Het kunstwerk is dus nooit af. Vandaar de naam In Tempo. Het wordt geen statische geheel omdat natuur natuurlijk nooit stilstaand is, organisch en altijd in beweging is.

  In Tempo, te zien in het Museumbos in een prachtige omgeving.  Een Pareltje!

   

   

   

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X