Take a Break Esspressobar

 • Foto-02-11-17-10-51-28-2

Place Category: Eten & DrinkenPlace Tags: almere, almerepoort, bar, esspressobar, Europakwartier, hip, hipster, poort en sapjes

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Ruben Pos is het horeca avontuur aangegaan in Almere Poort. De Espressobar in het toch wel enigszins stille Poort is opzienbarend druk. Hip volk dat achter een laptop zit te werken, koffiedrinkende moeders met jonge kids, vast klanten aan de bar. Allerlei pluimage dat Take a Break smoel geven.

  Ruben is een jonge frisse vent die vol enthousiasme vanuit het supergezellig Weesp de overgang naar Almere heeft gemaakt. Een aanwinst voor Almere, want in Weesp weten ze wel hoe ze bombarie moeten maken. Als Ruben dat Weesper horecagevoel mee kan nemen naar het Almeerse dan zitten ze in Poort geramd.

  Wat als eerste opvalt zijn een paar aparte dingetjes op de kaart. Kinderkoffie is er een van. Ook hebben ze een groot deel van het assortiment van Monin staan. De exclusieve siropen om je koffie op te leuken of bijzonder lekkere cocktails zonder alcohol mee te fabriceren.  En een Espressobar is geen Espressobar als er geen koffie is. De allerlekkerste koffie van Almere welteverstaan. Twee dubbele espresso? Makkelijk! En om daar het bittertje van af te halen bestel je daar zelf gebakken appeltaart gemaakt volgens geheim recept bij. En helemaal te retro voert Take a Break het frisdrankmerk Wostok. Biologische prik die niet bruist. Vaag? Gewoon bestellen dat weet je wat wij bedoelen.

  Het interieur heeft een paar eyecatchers. Het krijtbord met mooie graffics, de vliegtuig trolley, hoge tafel met verse bloemen voor het raam, de bar ansich en het Espressoapparaat zelf. Het is allemaal apartigheid.

  Ruben is vanaf dag 1, afgelopen augustus, harstikke druk. Alle happenings die in Poort gehouden worden, vinden plaats in Take a Break. Makelaars die met nieuwe of potentiele bewoners van Poort groepssessies organiseren, ondernemers die collectief willen vergaderen, initiatiefnemers uit de wijk, hobbyclubjes….you name it en het gebeurt bij Take a Break. Vrijdag aan het eind van de middag en avond is het borreltijd. De tent is dan stampvol met bewoners uit Poort die een lekker biertje komen drinken. Of nippen aan een goed wijntje van, jawel BON-Import (al eerder Pareltje van de week). En we vergeten bijna de populaire cocktails. Lekker exotisch, exotisch lekker.

  De maanden November en December draait Ruben de Espressobar zoals hij dat gewend is. In het nieuwe jaar wil hij allerlei speciale avonden organiseren. De wiskyproef avond, wijnproeverijen, workshop barista, workshop cocktails maken. Take a Break, hotspot van Poort. Ontmoet alle leuke a-typische Almeerders uit Poort in Poort bij Take a Break.  Zelf woon ik in Buiten, maar als ik het zo hoor dan kan een ritje Poort om meerdere redenen geen kwaad. Of maak eens een pitstop in Poort bij Take a Break. Check die hut.

  En als we dan toch een klein kritisch nootje mogen kraken, wij zijn immers geen Heilig Boontje ;), dan adviseren wij de naam Take a Break overal door te voeren. Ramen, krijtbordjes, prijskaartjes etc. Take a Break = Take a Break. Practice what you preach.

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X