Martess Chocolaterie

 • Foto-10-11-17-10-34-11

Place Category: Eten & DrinkenPlace Tags: almere, almerestad, chocola, chocoladefabriek, kruidenwijk, lekker en snoepen

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Sjakie en de chocoladefabriek. Boek der (jeugd)boeken. Utopisch toch? En wens van ieder kind. Dwalen langs limonadefonteinen, chocoladepaadjes en tunnels van cake. Man! Almere heeft haar eigen chocoladefabriekje ‘Martess Chocolaterie’.

  In de keuken van Martess Chocolaterie kun je leren zelf bonbons te maken. Ook worden de mooiste seizoens producten gemaakt. Chocolade eitjes, paashazen, valentijn chocola, kerstkransjes en natuurlijk chocoladeletters. En al het andere maatwerk. Gitaren, caravan, het machinegeweer gebruikt in Draadstaal. U vraagt, Martess draait. Letterlijk. Er staan drie chocolademachines de hele dag te draaien om al het te verwerken chocola op temperatuur en perfecte vloeibaarheid te houden. Puur, melk en wit zijn hier termen die de hele dag door vallen. Voor alle duidelijkheid de chocola van Martess is GEEN fabriekschocola, maar ambachtelijk met de handgemaakte fairtrade chocola.

  Loopt bij jou ook het water in de mond als je dit zo leest…. je kunt al deze heerlijkheden ook kopen bij Martess Chocolaterie. Voorin het pand is een bonbonzaak waar je te kust en te keur kunt, hier en daar proeven en vervolgens mooi in laten pakken. Een beetje een vrouw wordt wild van deze omgeving.

  Het Almeerse Chocolade imperium wordt gerund door Tessa Schutler samen met haar vader. Amsterdamse van oorsprong maar Almeerse in hart en nieren. Overtuigd van het feit dat je zonder papieren maar met een gezonde dosis doorzettingsvermogen kunt gaan doen waar je altijd van droomde. Samen met haar pa kokkerelden ze wat af. Het bleef niet bij koken en dromen, nee, ze hebben daad bij het woord gevoegd en een eigen chocolaterie uit de grond gestampt.

  Tessa weet alles van chocola, maakt alles van chocola en kan u adviseren als de beste omtrent chocola. Maar Tessa is niet van chocola, als je begrijpt wat ik bedoel. Op en top vrouw staat ze haar mannetje als geen ander. Ze runt de drukke zaak met gemak. Met een glimlach ontvangt ze bedrijven die een mega order bestellen, de moeder van een kindje die het verjaardagsfeestje daar wil vieren, vlogger Enzo Knol of journalisten die bij het zoveelste nieuwsfeit een beroep op Tessa doen. Ook staat ze alle ondernemers te woord die een goed idee hebben om samen te werken op een bepaald vlak en zij staat daar open voor. Ondernemend Almere kent Martess Chocolaterie, of Martess Chocolaterie kent ondernemend Almere wel. Bekende namen in haar netwerk zijn BON-Import (zijn ze weer J) en Knusz uit Almere Haven. Naast ambachtsvrouw dus ook een netwerker. Ik zei net ‘met gemak’ maar alles wat gemakkelijk lijkt en qua resultaat goed is vergt inspanning. Tessa maakt lange dagen en veel uur achter de schermen. Maar die glimlach en haar humor blijft.

  Kinderfeestjes, workshops, zelf bonbons maken, vrijgezellenfeestjes (woman only!?), bedrijfsuitjes …… alles kan. Tessa leidt groepen merendeels zelf door de middag heen en past zich onmiddellijk aan de groep aan. Stijlflexibiliteit heet dat. Met de kids maakt ze pret, met de vrijgezelle dames komt er eens een schuine bak voorbij en met bedrijfsuitjes richt ze zich op teamgeest. Nieuw en vers van de pers is het nieuwsfeit dat het bedrijf overdag workshops gaat geven aan professionals in het vak. Denk aan banketbakkers, chocolatiers etc.

  Tessa kent als geen ander de Almeerse markt. Hoge kwaliteit, veel en voor weinig. Martess Chocolaterie voert de beste kwaliteit chocola voor een redelijke prijs. Ze heeft inmiddels een vaste klantenkring opgebouwd. Van bedrijven die ieder jaar een lading chocoladeletters bestellen voor hun medewerkers tot tante Lien uit de buurt die iedere zaterdag een pondje van de heerlijkste bonbons komt kopen.

  Komt je binnenkort een mooie, frisse jonge dame tegen bij het tankstation met een wit hygiënemutsje op? Dan kan het niet missen of het is Tessa. Haar moeder heeft haar dan nog niet gezegd: ‘muts zet je mutsje ff af’. Als je zo op gaat in je eigen bedrijf en het is toevallig chocola waar de hygiënestandaard hoog is dan is de kans natuurlijk ook groot dat je door drukte met je muts op staat te tanken. Wij vergeven het je Tessa. Je hebt een spraakmakend bedrijf in Almere en wij hopen dat we nog heel lang van jou en jouw chocola mogen genieten.

   

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X