Paul’s ijs

 • Pauls-ijsmeisjes-1-4
 • Pauls-ijsmeisjes-0142
 • Pauls-ijsmeisjes-0182
 • IMG_0613
 • foto-slob

Place Category: Eten & DrinkenPlace Tags: almere, almerebuiten, centrumbuiten, ijs, ijsco, ijsjes, kleur en smaak

Profile
Profile
Photos
Video
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Midden in de winter een geschreven portret tikken over Paul’s ijs. Waarom? Daarom! Paul Homan, eigenaar van Paul’s ijs, is nergens te beroerd voor en opent zijn zaak ook de hele maand december. Na een welverdiende lange herfstvakantie in den verre, met zon, met cocktails en ligbed.

  En welverdiend is tie, die vakantie. Paul maakt vanaf het vroege voorjaar tot ver in het najaar lange dagen. Paul draait uiteraard zijn eigen ijs, dus aanwezig en hands-on in zijn ijs zaak. De verkoop wordt voor rekening genomen door een –inmiddels- heel leger jongelui. Waar Paul ze vandaan haalt is mij een raadsel, maar ze zijn stuk voor stuk fris, slim, knap, energiek en zeer klantvriendelijk. Dat is bij andere bedrijven weleens anders ;).

  Een gevleugelde uitspraak bij Paul en zijn mensen op de vraag is/was het druk? Ja, rij tot aan de Albert Heijn. Paul’s ijs staat met zijn eigen salon op het Rio de Janeiroplein bij Albert Heijn in het centrum van Almere Buiten. En inderdaad op mooie zomerdagen staat de rij in een lange sliert tot aan AH.

  Paul’s ijs heeft dan ook de leukste ijssalon van Flevoland. De huisstijl, blauw met witte koeienvlekken, en verdere look & feel helemaal op elkaar afgestemd. Tot aan de koeienkrukjes aan toe. Kinderen vinden dat leuk, maar zeg nou zelf als je zulks vrolijks in Almere ziet dan moet je zelf ook even je hoofd omdraaien en een ijsje kopen.

  Paul heeft zijn jongensdroom als een tornado vormgegeven. Verkocht hij vanaf 2010 ijs vanuit zijn wereldberoemde bus, vanaf 2015 vanuit zijn eigen salon. Paul maakt zijn ijs, met zoveel als mogelijk, producten van lokale ondernemers. Melk van de boer die bij de rode donders is gevestigd, kersen van het Kersenboertje en volgend seizoen aardbeienijs van zelf gekweekte aardbeien. Paul draait met al die verse ingrediënten lekker ijs in de meest bijzondere smaken. Denk aan Nootgeval (hazelnotenijs), Oreo ijs, Ladykiller, Dropijs, Pannenkoekenijs, Groentesoep ijs tijdens het Groentesoep Festival (welke nog echt lekker is ook), aardbeienijs zonder suiker en als klap op de vuurpijl Mojito ijs. Dat is vast voor alle dames die als slangen om Paul heen hangen. Paul is populair bij de vrouwtjes J.

  Zo ook bij Tante Samantha. In de loop der jaren heeft Paul een goede band met Tante Samantha opgebouwd, ook al ‘Pareltje van’. Zij mag een of twee keer per jaar de boel opleuken met haar bingowshow. Afgelopen jaar was zij zelfs speaker van het NK hoogste ijsbolletjesbouwer van Flevoland, waarbij omroep Flevoland haantje de voorste was. De spanning was te snijden onder de deelnemers en het publiek. Waaronder zijn dochter, prachtig verkleed als sneeuwkoniging uit Frozen. De events zijn zo populair dat Paul het idee heeft opgevat om in 2018 nog groter uit te pakken. Samen met collega-ondernemers van het Rio de Janeiroplein en Globeplein.

  In December is Paul even uit het ijs, maar in de kerstijstaarten en ijsbonbons. En over oliebollen ga ik het hier niet hebben. Niet. NIET! Het AD kan thuisblijven en Oud & Nieuw slaan we dit jaar gewoon over.

  Paul’s ijs heeft zijn sporen reeds verdiend in Almere. En juist hij wordt ‘Pareltje van de week’. Zelfstandig ondernemer, vol spirit, leuke tent, bijzonder ijs, fijn team…… ja Paul’s ijs is een voorbeeld ‘Pareltje’. We gaan met ons allen actief aan de slag om al die unieke adresjes inclusief Paul’s ijs nog zichtbaarder te maken. Paul staat vierkant achter het concept en wie weet kunnen wij zomer 2018 ijs met glans halen bij Paul. Pareltjesijs.

  Instagram Paul’s ijs

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • 1 Review on “Paul’s ijs”

  1. Gerard van Oel Paul's ijs
   Overall Rating:
   5
   rating iconrating iconrating iconrating iconrating icon

   Het beste ijs van Flevoland en omstreken. Altijd verrassende smaken. De beste, vaak lokale, ingrediënten. Hartelijk personeel. Leuke extratjes. Heerlijke koffie. Het houdt niet op, eigenlijk.

  Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X