Moeder’s Geuren

 • Foto-22-11-17-15-19-18

Place Category: Interieur & LivingPlace Tags: almerestad, geur, olie, tussendevaarten, voelgel en wierook

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Als je in Almere Tussen de Vaarten woont of als je daar toevallig moet zijn breng dan eens een bezoek aan De Moeder’s Geuren. In een niet heel erg spectaculair bedrijfspand, waar je van af de weg ook nog eens achterom moet, beland je voor een industriële gevel met gesloten deur. Toch maar even aankloppen. ‘Nok, nok’, tijdens die handeling komen er al geurkringeltjes naar buiten en prikkelen je zintuigen. Vervolgens doet er een heel vriendelijke meneer open en val je binnen in het wierookparadijs van Nederland.

  Almere heeft echt alles binnen haar gemeentegrenzen. Zo ook het exotische wierook imperium. Het is officieel een groothandel, maar als eenling kan en mag je er ook naar binnen en valt bij binnenkomst de groothandel functie in het niet. Het is een sfeervolle omgeving die heerlijk geurt. Omdat alle wierook zo mooi verpakt is, is het ook hier weer een grote kleurenpracht. Sfeervol betekent niet klein. De Moeder’s Geuren is een enorme hal met stellingen vol met wierook, essentiële oliën, geurolie, voelgels (!?), bijenwas, spirituele cosmetica, het assortiment van De Ware Vrouw en allerhande accessoires om wierook veilig in te kunnen branden en de oliën te kunnen laten verdampen.

  Maar liefst drie bouwlagen vol met ‘geurspul’. Beneden dus de wierook en oliën. Als je de trap opgaat kom je bij de cosmetica ‘s -voor vrouwen het einde- en zie je een heel groot bankstel met allerlei knuffels. Knuffels met een hart. In ieder lievelingsdier zit een voelgel verstopt. Het hart van de knuffel. Met de voelgels kun je allerlei blokkades opheffen en energieën losmaken. Martine en ik hebben beiden een voelgel in handen gehad, en we konden er niet onderuit. Wij voelden ‘iets’.

  Ook voelden wij ons ontzettend welkom, want wij mochten ook nog het geheime domein in. Weer een trap op en daar was de bijenwasafdeling. Mallen en vormpjes in allerlei soorten en maten dienen als model voor de bijenwas. Pannen op het vuur, bijenwas erbij, druppeltjes geurolie, gieten, uitharden en klaar is je bijenwaskaars of ander leuks. Het lab van Moeder’s is zo geheim dat wij geen beeldmateriaal mochten maken. Jammer, maar wij snappen dat wel. Aan jou de boodschap, bezoek De Moeder’s Geuren en maak ook kans om de tweede trap op te mogen.

  Bij De Moeder’s Geuren verkopen ze voornamelijk wierook van hoogstaande kwaliteit. Natuurproducten, die met de hand gemaakt zijn en zonder enige zorg voor gezondheid aangestoken kan worden in de huiskamer. Geuren maken iets los in je brein. Of je wordt meegevoerd naar ervaringen uit het verleden of je wordt direct blij, iets gelukkiger, rustig of je wordt er juist actief van. Dat laatste voor als je aan het werk gaat bijvoorbeeld.

  De Moeder’s Geuren is een vriendelijk bedrijf met een open bedrijfscultuur. Ze zijn overal voor te porren. Als de vraag voor deelname aan activiteiten ook maar enigszins zin hun straatje past doen ze met je mee. Je loopt binnen en het is binnen vijf minuten beklonken.

  Het bedrijf ansich is ook een soort van honinggraat. Een groot pand met allerlei afdelingen en die afdelingen worden gerund door ondernemers. Dus allerlei ondernemertjes binnen een grote onderneming. Begonnen in de jaren 70 in India, vervolgens in de jaren 80 uitgebouwd in Nederland. ZZP bestond toen nog niet. Zou De Moeder’s Geuren dat fenomeen uitgevonden hebben?

  Je moet De Moeder’s Geuren een keer gezien en geroken hebben om te ervaren wat wij in dit artikel bedoelen. Volg je reukzin, klop op die deur, ga naar binnen en zorg dat je die tweede trap op komt

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X