Cowtsh

 • Foto-13-12-17-19-12-54

Place Category: ModePlace Tags: almere, almerehaven, costumemade, deblauwereiger, desteiger, kwaliteit, leer, leerbewerking en mode

Profile
Profile
Photos
Video
Special Offers
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Bewerkt leer en de geur daarvan! Net zoiets als de krullen van de timmerman. Woest aantrekkelijk voor man en vrouw. Jammer voor de vegetariër en vooral de veganist. Ga er maar eens om. Een paar degelijke cool uitziende schoenen die niet van gestorven beestjes zijn gemaakt. Bij Cowtsh ben je aan het juiste adres voor én bewerkt kwaliteitsleer.

  Alle producten van Cowtsh zijn costum made. Zo’n Engelse opgehipte term voor ‘wat de klant wil’, ‘op maat gemaakt’ of ‘naar de wens van de klant’. Dat maatwerk gebeurt in een atelier waar het interieur en de werkbanken zeer secuur opgebouwd zijn. In de meeste ateliers weet alleen de kunstenaar zelf waar alles ligt. Zo niet in dit atelier. Alles heeft een vaste plek, het is brandschoon, showvitrines voor de leerartikelen, goed licht en een grote opgeruimde werktafel. Zelfs de deuren waarop de stickerverzameling vertoond wordt is een oase van orde en netheid. Maar eng steriel is het niet. Het is er stijlvol en de twee hondjes Veerle en Daisy dribbelen gezellig om je heen. Zijn atelier is direct showroom die je op afspraak kunt bezoeken.

  Wie is nou de man achter al die ordentelijkheid? Mark Chilvers is de naam. Hipster van het eerste uur met retro racefiets is niet het juiste hokje. Tweede lichting hipster die hout hakt komt eerder in de buurt. Hmmmm ook niet helemaal. Baardman die in een onberispelijke outfit zijn atelier bestiert, dat is ‘m. Engelsman van oorsprong en maar liefst tweemaal geëmigreerd. Van de UK naar Amerika (Chigaco) en daarna naar ons koude kikkerlandje.

  In zijn vroegere jaren was hij schadehersteller in de woningbouw in opdracht van verzekeraars. Daarna ontdekte hij dat huisschilders ook heus wel leuk werk hebben. Hij heeft zich als huisschilder gespecialiseerd als kwalitatieve ambachtsman. Hij levert knappe staaltjes werk voor de prijs die daarbij hoort. Geen bodemprijzen dus.

  Hier en daar pakt Mark nog weleens een schilderklus. Maar diep in zijn hart is leer bewerken zijn lust en zijn leven. In zijn atelier zijn met alle leersoorten en behandelmiddelen, zijn natuurlijke habitat. En oja leerpapier/papierleer natuurlijk. Hij bewerkt zijn leer met mesjes, stansen en zelfs tattoonaalden. Als de klant het wenst verft hij het bewerkte leer ook nog met allerlei kleuren om het vervolgens tot kaftjes, pasjesportemonnee, moneybelt of riem te vervolmaken. Veel van zijn klanten wonen overzee. Bestellingen uit Amerika of Australië zijn eerder regel dan uitzondering. En na zijn maakproces wordt het product dus vanuit Almere verzonden naar al die verre oorden. Jaaaaaah Cowtsh is ook in Almere gevestigd en uiteraard kandidaat voor Pareltjes van.

  Cowtsh Etsy shop 

  Cowths Instagram

 • Cowtsh leerstudio, dichtbij Amsterdam. Gespecialiseerd in armbanden, gitaarbanden, riemen, kaften voor schriften. Alles voor de klant op maat.

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X