Color & Co.

 • Foto-03-11-17-13-48-53-2

Place Category: Interieur & LivingPlace Tags: almere, almerestad, art, centrum, kleur, kunst en stijl

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Als je van zwart wit houdt moet je niet bij Color & Co. zijn. Ook niet als je genuanceerd grijs aankan. Color it is! De winkel is een grote kleurenpracht en ook het beleid van onderneemster Ingrid Soekroella is allesbehalve zwart wit. Ingrid beweegt mee op alle vibes die zij voelt (aankomen). Altijd in verandering. Altijd in beweging. Alles in transformatie.

  We beginnen bij het begin. De winkel, als je het zo wilt en kunt noemen want je kunt er ook een reizend circus in zien, of een kolderiek museum, een toverbal of toch die winkel. Color & Co. is een pop-up store. Ingrid is als kunstenaar begonnen en wilde graag haar kleurrijke werk verkopen via een eigen verkoopkanaal. Want niets prettiger dan als maker van de kunst de klant goed het maakproces van het kunstwerk(je) meegeven.

  Klein begonnen in de Voetnoot verkaste ze al snel naar een groter pand op een route met meer loop. Jargon voor winkelend publiek. Voor een poos had ze het beste van twee werelden. Totdat Color & Co. op een A1 locatie terecht kwam en Ingrid naast verkopen niet meer aan maken, of in termen van Ingrid: ‘creëren’, toekwam.

  Ingrid heeft jarenlang 6 en soms zelfs perioden van 7 dagen in de week gewerkt! Ja je leest het goed. 6 tot 7 dagen per week. God schiep geen 8-ste dag en Ingrid is niet bij machte om zelf die extra dag te creëren. Letterlijk fulltime aan de bak. Haar man, Rian, helpt haar ook nog eens. Als logistieke razende koerier voorziet hij de winkel van nieuwe assortimenten, of verplaatst producten naar andere verkooppunten. Voor jullie beeldvorming Rian heeft een, niet de eerste de beste, fulltimebaan bij een werkgever. DRUK!

  Zoals ik eerder zei, alles is in transformatie. Color & Co. gaat het over een andere boeg gooien. De winkel zoals die nu is blijft, en Ingrid gaat daarnaast weer meer zelf maken. Ga in december lekker daar je inkopen doen. Je kunt er te kust en te keur voor de mooiste en bijzonderste cadeautjes. Na de feestdagen gaat Ingrid zich weer volledig storten op het maken van kunst. Ze gaat op zoek naar extra bijzondere adresjes die haar mooie kunstwerkjes, schilderijen, collages en wat al niet meer willen verkopen. Dus gelukkig voor alle Almeerders…. Color & Co. blijft. In tegenstelling tot wat ik eerst altijd dacht Color & Co. met een punt. Punten zijn altijd zo definitief…..

  Een bezoek aan haar winkel en een gesprek met Ingrid is meer dan bijzonder. Met veel aandacht, diepgang en serieuze toon kan zij boeiend vertellen over haar mooie spullen, maar ook over haar avontuur als ondernemer. Ze heeft als detaillist echt alle facetten van het vak meegemaakt. Van het zelf maken, verkopen, inkopen, tot het in de lucht houden van meerdere afzetkanalen. Verzin het of ze heeft het gedaan. Ingrid weet wat wel en niet werkt. Eigenlijk zou ze heel goed als adviseur in de retail kunnen fungeren. Associeer je adviseurs al snel met grijze muizen of vleesgeworden Excel bestanden en dat is Ingrid zeer zeker niet.

  Ingrid is een wat ingetogen flamboyante figuur. Dat klinkt als een contradictio in terminis. Moeilijk woord, maar diegene die Ingrid kennen zullen het direct onderschrijven. Qua look & feel moeilijk in een hokje te plaatsen. En als je dan op een gegeven moment denkt dat je het begrijpt, laat ze weer een andere kant van zichzelf zien. Kunstenaar eigen. Spraakmakend. Zoutkorrel van Almere. Niet zozeer als schreeuwend boegbeeld: ‘kijk mij eens’, maar meer de stille storm op de achtergrond.

  Met een schare vaste klanten rolt Ingrid verder en verder. Gelukkig is de raamsticker van ‘Pareltjes van…’ verhuisbaar J. Check social media voor verkoopadressen van haar mooiste kunst en creatieve scheppingen en ga kijken. Want vraag jij je ook weleens af… wie kan mij anno 2017 nou nog verrassen!? Color en Co. kan dat. Met gemak. Punt.

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X