BON Import – Wijnimporteur

 • 2017-11-16-PHOTO-00000182

Place Category: Eten & DrinkenPlace Tags: almere, almerebuiten, blauwewijn, molenbuurt, wijn en wijngroothandel

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Vaak gaan de geschreven portretten op de likepagina ‘Pareltjes van…’ over personen. Achter ieder succesvol bedrijf staat immers een sterke ondernemer. In dit portret, welke overigens een (drie)dubbelportret is, wil ik naast de mens ook iets meer vertellen over de atmosfeer binnen het bedrijf zelf.

  Achter de gesloten deuren van de rechttoe rechtaan panden aan de Hopperzuigerstraat is een heel bijzonder bedrijf gevestigd. Je bezoekt BON Import – Wijnimporteur & groothandel (BON) zonder al te hoge verwachtingen en als je dan de deur opent komt je in een ware sfeervolle wijnkelder. Bedrijven maar zeker ook mensen zoals jij en ik kunnen daar wijnproeven en kopen. De verlichting is een echte sfeermaker voor de wijnbar. En als je daar de wenteltrap, wijflessen gepresenteerd in wijnkratjes tegen de muur, en de poortjes naar de wijnopslag bijtelt kom je in een regelrecht wijn walhalla.

  BON is begonnen en groot geworden met de import en verkoop van Hongaarse wijnen. Het assortiment is snel uitgebreid met wijn uit Spanje, Duitsland, Portugal en natuurlijk Frankrijk. BON levert aan veel gerenommeerde horecazaken in en rondom Almere. Zij kennen die zaken vaak van binnenuit. Ze doen met veel kennis van zaken business. Kan niet missen dat het eindresultaat, goede wijn (bij spijs) in een bijzondere entourage, sprankelend is.

  Naast het serieuze werk kun je bij BON wijn halen waarvan de flesetiketten een kwinkslag maken naar FEEST! Roze flessen, wijn voor dames, wijn voor singels, sexy wijnen, chocoladewijnen je kunt het zo gek niet bedenken op dat vlak of BON heeft het. Ja! Zelfs blauwe wijn. De terras-hit in de zomer van 2016. Zowat heel Nederland dronk het blauwe goedje van BON. Zomaar uit Almere!!!

  Wie zijn nou die sterke mannen achter het succesvolle bedrijf? In het pand tref je sowieso Vincent Janssen aan. De binnenman. In een cockpit aan beeldschermen beheert, controleert en managet hij de binnendienstinkoop en verkoop. Met een beetje mazzel kom je Peter Meijer ook tegen. Of boven, of beneden tussen de LED verlichte objecten of in de loods. Met een beetje mazzel zei ik net. Peter is namelijk de buitenman. Hij gaat de horecagelegenheden af en is de thermometer voor wat betreft de smaak van uitgaand Almere.

  De mannen zijn strategisch bezig met hun bedrijf, maar zijn zeker niet te beroerd om hun handjes te laten wapperen. Vrachtwagens worden bij tijd en wijle samen met de chauffeur gelost en doosjes wijn die je daar koopt worden voor je in de auto gezet. Zeer klantvriendelijk. Ze zijn beiden Amsterdams, zeer toegankelijk, aardig, down to earth en tegelijkertijd open minded, hebben een zakelijk instinct, werken hard, in voor een geintje en altijd bereid om onder het genot van een kopje koffie je nieuwe ideeën met je door te nemen. Voor zover de gelijkenis. Er zijn gelukkig ook verschillen. Vincent, stille wateren diepe gronden, heeft digitaal alles onder controle en een scherp oog voor de effectieve inrichting van het magazijn. Peter, communicatief tact, heeft fingerspitzengefühl voor het contact leggen met horecabazen, initiatieven ondersteunen en serviceverlening. Ze vullen elkaar goed aan.

  Bedrijvigheid alom. Ik ben zelf groot fan. En van het bedrijf, wijn wijn en nog eens wijn smullen natuurlijk voor de gemiddelde vrouw. En van de mannen in kwestie. De toegankelijkheid en openheid ten aanzien van nieuwe ideeën en initiatieven werken op mij, en velen met mij, als een magneet. Hup ff langs Vincent en Peter, even toetsen wat zij ervan vinden.

  Raceauto stoelen, projectverlichting, WIJN, bier van de buurman en als klap op de vuurpijl kun je er in de laatste week van het jaar ook nog vuurwerk kopen. Vuurwerk & bubbels. Ben je op de oliebollen na in één keer klaar. Reken op lange rijen en wachttijd. Maar, je voelt hem al aankomen, dat is bij BON he-le-maal niet erg. De gezelligheid viert op die dagen hoogtij en de vrouwelijke aanhang van de mannen staat dan klaar met lekkere hapjes en als de vijf in de klok is een lekker drankje. Vast en zeker wijn ;).

  Kortom dames en heren een echte aanrader, laat je verrassen door het interieur en de mannen achter BON

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • 1 Review on “BON Import – Wijnimporteur”

  Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X