De langhaar specialist

 • Foto-11-09-17-17-24-47

Place Category: Beauty & VerzorgingPlace Tags: almere, almerestad, danswijk, haar, kapsalon en langhaar

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Je leert Brenda Halsema kennen als een vrouw waarvan je denkt…hmmmmmm die wil ik wel als vriendin. Ze heeft een open, vrolijk, humorvol en zeer opgeruimd karakter. Die eigenschappen maken dat je heel graag bij Brenda in haar kapsalon Innerpeace bent.

  Kapsalon Innerpeace hanteert meerdere labels. Een kapsalon met labels, zult u zeggen!? Ja Kapsalon Innerpeace is haar tijd ver vooruit, en Brenda is een doorontwikkelde kapster. Toen ze als leerling kapster begon en in haar vrije tijd lekker een centje bij verdiende kon je haar niet blijer maken met flitsende korte, heden ten dage pittige, kapsels.  Na diverse strubbelingen die het leven met zich meebrengt wilde Brenda meer. Ze wist dat ze goed was in het op termijn, tuurlijk samen met haar klant, creëren van langhaar en weer later wilde Brenda echt verdieping en heeft ze de gehele procedure doorlopen om haarwerken toe te passen.

  • Kapsalon Innerpeace; voor al uw kapsels. Uw wens is appeltje eitje voor Brenda Halsema.
  • De langhaar specialist; voor het creëren van lang haar op termijn. In samenwerking met de klant.
  • Haarwerken Innerpeace; voor als u uw eigen haar, door wat voor omstandigheden dan ook, kwijtraakt en u uw natuurlijke look & feel wilt behouden.

  Hoe het begon

  Als leerling kapster schoot kanon Brenda door de opleiding heen. Vol energie en kennis begon ze te werken bij een baas en in haar vrije uurtjes bijverdienen door vriendinnen en familie te knippen. Het kon niet op. Volop werken. Volop leven. Niks was te gek. Om bij haar kappersvak te blijven, want in het dagelijks leven is ook niks te gek voor Brenda, eind jaren 80 begin ’90 de gekste kleuren, modellen, symmetrisch, Dolly Dot getoupeerd ALLES. Zelf had ze heel lange ingevlochten dreadlocks in de meest maffe en felle kleuren die je maar bedenken kunt. Deze vibe heeft Brenda zeer lang volgehouden. Zowel als zelfstandig ondernemer, met gehuurde kappersstoelen als in dienst van werkgevers. Overal dezelfde Brenda. Gezellig in haar kletspraatjes, diepgang bij persoonlijke verhalen van haar klanten en de dikste lol als er een mop door de kapsalon gaat. De plaatselijke stamkroeg is er niks bij. Moet daar direct de aantekening bijgemaakt worden dat zij niet roddelt. Pertinent niet. Brenda neemt iedereen zoals hij of zij is.

  Ontwikkeling

  Als kapster ken je op een gegeven moment de klappen van de zweep. Klanten geven hun haar in jouw handen. Ga je gang maar, mits je er niks vanaf knipt, geen heel gekke kleuren gebruikt, het kapsel wel goed bij het gezicht blijft passen, mensen op straat niet gaan kijken etc etc Brenda kent de wensen van haar klant. En verdomt ze kan het ook echt. Brenda kan met alle mitsen en maren van haar klant een geheel nieuw verfrissend kapsel creëren. Maar ook Brenda wil meer. Ze kende na al die jaren ook de gekoesterde wensen van (jonge) dames die lang haar willen. Bij alle andere kapsters wordt er beloofd dat lang haar gekweekt wordt, maar zit de klant toch met geknepen billen omdat bijpunten vaak het betere snoeiwerk is. Brenda houdt zich aan de ambachtelijke regels. Bijpunten is punten, ook als dat millimeter werk is. Twisten om het dooie spul halverwege uit te roeien en als klap op de vuurpijl kan ze de meest mooie extensions toepassen in natuurlijk kleuren. Verzorging van lang haar is de helft. Zij beveelt de juist producten aan als de rubber haarelastiekjes, haarborstels van paardenhaar, netjes voor de nacht etc. Na twee jaar heb jij lang haar. Gegarandeerd.

  Brenda gaat natuurlijk als mens, in en naast haar kappersvak, ook verder en verder. Vanuit de midlife episode heeft ze zich regelmatig, zonder aan plezier voor haar vak in te boeten, afgevraagd…. Is dit alles? Wat toch een terechte vraag is voor een vrouw van 45 jaar. En ja daar kwam het antwoord. Op een dag kwam ze met ‘haarwerken’ in aanraking.  Mannen en vrouwen die door wat voor omstandigheden dan ook kaal worden kunnen sinds kort ook terecht bij de deskundige Brenda. Brenda was in het verleden ambassadeur van Pink Ribon, ze is bekend met de materie op het gebied van ziek zijn. Is het voor mannen, hoe frustrerend ook, toch anders dan voor vrouwen. Als een vrouw haar haar verliest dan verliest zij daarmee ook een groot van haar zichtbare identiteit. Pijnlijke situatie. Brenda gaat met al haar vakmanschap, levenskennis, inlevingsvermogen en last but not least opgeruimdheid aan de slag. En ik zeg expliciet opgeruimdheid omdat dat óók nodig is tijdens pijnlijke levensfases als kaal zijn. Want naast de situatie waardoor kaalheid ontstaan is het de vrouw die het over het algemeen heerlijk vindt als zij er goed uitziet en dat er tijd besteed wordt aan haar uiterlijk. Lang verhaal kort….. ontspannen met die hap.

  Superwoman Brenda heeft met haar ex partner drie prachtige dochters op de wereld gezet. Drie plaatjes van meiden, met alle drie een totaal andere look & feel en karakter. Brenda heeft haar kroost laten opgroeien en ontwikkelen zoals ze zijn. Een ervan heeft de opleiding tot kapster en is een zeer frivole dame, het middelste prachtige exemplaar is studiebol en feestbeest in één en de jongste een mafketel van de hoogste plank. Alle drie van het kaliber, “moeders houdt uw zonen binnen’, want de dochters van Brenda Halsema komen eraan. Te grappig.

  En ja het was met haar ex. Brenda heeft een scheiding achter de rug, die echt niemand zag aankomen. En hoe luchtig ook, iedereen gaat diep tijdens en na een scheiding. Superwoman Brenda ook. Niks menselijks is haar vreemd. Feestjes vulden de leegte op en dat heeft bij dame Halsema ook nog een leuke bijvangst opgeleverd… namelijk Patrick Burgering, in de volksmond ook wel Patje genoemd. Haar grote liefde.

  En kent u het volgende fenomeen? Prachtige sexy dame waar iedere man zich aan vergaapt, maakt zich zorgen over kilo’s. Zo ook Brenda. Vrouw met curves, fantastisch goed geproportioneerd en dus niks te klagen, klaagt de hele dag – iedere dag- over gewicht, kilo’s en wat al niet meer. Als geen ander weet Brenda alles over diëten, niks eten, alles eten, gezond eten, ongezond eten, bewegen, bankhangen, afvalmethodes, poeders, pillen, sporten en op de trilmachine staan. Alle buitenstaanders zeggen en/of denken… Bren laat los dan voel je je altijd goed. Maar Brenda is Brenda en het zal haar bezighouden. Linksom of rechtsom.

  Geeft niks. Iedereen heeft zo zijn of haar ‘dingetjes’. EN met het ‘gevecht’ met haar lichaam weet zij als geen ander hoe belangrijk het is om lekker in je vel te zitten onder andere door je uiterlijk. Ga voor je kapsel, je (gewenste) lange haar of je haarwerken naar Kapsalon Innerpeace. Brenda Halsema gaat jou voorzien van perfect haar. Een perfect kapsel. Het plezier spat ervan af tijdens het knippen en stylen. Je bent in goede ambachtelijke handen bij vakvrouw Brenda.  De beste kappers handen. Go!

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X