De Gooische Bloemenbus

 • Foto-13-04-18-11-49-16
 • Foto-13-04-18-11-49-20
 • Foto-13-04-18-11-49-51
 • Foto-13-04-18-11-50-12
 • Foto-13-04-18-11-50-42
 • Foto-13-04-18-11-51-21
 • Foto-13-04-18-11-51-31
 • Foto-13-04-18-11-51-50
 • Foto-13-04-18-11-52-28
 • Foto-13-04-18-11-52-40
 • Foto-13-04-18-11-52-57

Place Category: Interieur & LivingPlace Tags: almerebuiten, bloemen, gezelig, interieur, mobiel en vers

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Eindelijk, echt eindelijk, maken Martine en Muriël kennis met de stralende Laura van den Berg van ‘De Gooische Bloemenbus’. Deze parel stond allang op onze wishlist ‘kweekparels’. Door drukte en daarna een welverdiende werkvakantie op een cruiseschip werd de wens om ‘De Gooische Bloemenbus’ ‘Pareltje van de week’ te maken uitgesteld.

  Nu staan we dan dus in de bloemenbus. Letterlijk. Laura brengt met een knus ingerichte bus verse bloemen bij de mensen aan huis. Op woensdagochtend naar de veiling en dan woensdagmiddag, donderdag en vrijdag de wijken door in Almere om voor de klant verse bossen te componeren. Wat een origineel top idee!

  Inmiddels heeft Laura een vaste route en dus vaste klanten. Woensdag gaat de bus naar de Noorderplassen (West), donderdag naar Noorderplassen (het eerste gedeelte van de Noorderplassen) en vrijdag naar de Blaricummermeent. Laura heeft per buurt haar vaste klanten. Als je ook iedere keer andere bloemen meeneemt van de veiling dan kan je de klant ook weer iedere keer bedienen van andere boeketten. Klanten met specifieke wensen worden ook op hun wenken bediend. Twee grote bolhortensia’s met taps toelopende blauwe potten? Laura regelt het. Op de veiling maakt ze fotootjes, via WhatsApp wordt het kortgesloten en aan het eind van de middag staan de hortensia’s al bij de klant te pronken in de achtertuin.

  Laura is geboren en getogen Almeerse. De eerste van onze pareltjes die niet van buiten komt. Deze onderneemster is dan ook nog relatief jong. Of alle andere ondernemende parels relatief oud. Welk perspectief zullen we nemen? Maar hoe tof! Een echte Almeerse die haar zaakjes runt vanuit een bus en diverse wijken van Almere door crost om haar prachtige bloemen ‘te slijten’. Ze weet dan ook de weg. Welke wijken je voor haar handel moet hebben en hoe ze aan klantenbinding moet doen. Haar open houding en vrolijke lach werken daar ook nog eens aan mee.

  Naast haar mobiele verkoop staat Laura ook garant voor prachtige bruidsboeketten en ingetogen rouwwerk. Dat soort gelegenheden wordt immers bezegeld met bloemen. Bestel je bloemwerk bij Laura en ze komt het vast langsbrengen met haar bus. Je hebt er geen omkijken naar. Ook levert zij wekelijks bloemen af bij bedrijven, die een abonnement hebben. Je raadt het al, ook vanuit haar bloemenbus.

  Eigenlijk hoop ik stiekem dat Laura haar buslijnen gaat uitbreiden naar veel meer wijken in Almere. Bij Martine en Muriël komt ze bijvoorbeeld niet langs. Busbanen zat in Almere. Dus ‘Pareltjes van’ pleit voor uitbreiding van het netwerk van De Gooische Bloemenbus. Niet met de doorsnee buschauffeurs maar allemaal Lauraatjes die je fris en bloemig te woord staan.

  Binnenkort gaat Laura met haar partner verhuizen en zal ze ook een deel van haar business vanuit huis gaan doen. Maar de bus blijft! Gelukkig.

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X