Gateway Diner

 • Foto-07-03-18-15-59-55
 • Foto-07-03-18-16-01-41

Place Category: Eten & DrinkenPlace Tags: almere, almerestad, america, beatrixpark, drinken, eten, feesten, oldschool, origineel en partijen

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Zit je op je fietsje en cruise je lekker door het Beatrixpark zie je ineens Gateway Diner. Het oude Amerika in Almere! Te mooi om waar te zijn? Heel mooi en gewoon waar. De enige echt originele Amerikaanse jaren 50 diner uit Amerika staat in Almere. En dat is uitermate uniek. Diners zijn in Amerika namelijk cultureel erfgoed en mogen daarom niet meer geëxporteerd worden. Vol in de remmen en ga naar binnen of het terras op voor een originele milkshake, burger of allerlei nieuwerwetsigheden als ‘The giant burger’ (wat een ding!!) en cookie dough (rauw koekjesdeeg red).

  Van buiten ziet de Gateway Diner er authentiek uit, binnen niet minder. Alles is in de herkenbare stijl. En doorgevoerd tot in de kleinste details. Van de menukaart, tot de flesjes geïmporteerde frisdrank tot aan de ketchup. Je kunt gezellig zitten in de zithoekjes die in de lengte van de Diner zijn uitgezet. Halverwege stuit je op een popcornmachine en zoals het hoort, is over de gehele lengte van de Diner een bar met lage barkrukjes. Je waant je in de film ‘Grease’.

  Gateway Diner is ook filmisch. De film ‘Gewoon Vrienden’ is opgenomen in Almere en een paar mooie scenes bij Gateway Diner. De eigenaren en hun team zijn ook niet vies van een beetje tv of film. Clipjes, toekomstige andere films, fotoshoots iedereen is welkom die de enige Gateway Diner van Nerderland als film- of fotodecor willen gebruiken.

  Het stel doet er alles aan om van Gateway Diner een aantrekkelijke plek te maken. Met een uitbouw aan de achterkant waar ze groepen kunnen ontvangen. Zoveel als mogelijk in de stijl van de Gateway Diner, maar moet gezegd: nieuwbouw. Naast het ontvangen van groepen voor feesten en partijen spelen ze ook in op allerlei seizoensgebonden activiteiten. Van een groot terras in de zomer, bij warm weer wordt er een pierenbad opgezet voor de kids tot 7 jaar (wat Almere tot de verbeelding zal spreken bij het gemis van een openluchtzwembad) tot het opstellen van bouwlampen op het ijs in de wintertijd.

  Afgelopen winter was het namelijk raak. Veel schaatser(tjes) uit de nabijgelegen buurten konden naar hartenlust van het ijs genieten. Tot ’s avonds laat. Ouderwets koek en zopie bij de Diner. Niet helemaal in lijn van de Amerikaanse jaren ’50, maar we keuren ‘m wel goed!!!!! Met Pasen kun je er terecht voor een echte pancake brunch. En er zijn grote plannen om een pop-up drijf-in bioscoop op het water te organiseren. Filmdoek op het eilandje met allerlei bootjes eromheen. Wij gaan sowieso.

  Aan labels ook geen gebrek. Van leukste restaurant, via rookvrij tot ‘Pareltje van’. Het Gateway Diner team doet enorm haar best om gastvrije horeca te zijn in Almere. En het lukt hen aardig. Zelfs het parkeerissue tackelen ze met gemak. Als je je auto in de Kruidenwijk parkeert, ben je na een wandelingetje door het mooie Beatrixpark van nog geen vijf minuten bij de Gateway Diner. Dat is korter dan als je je auto parkeert in een desolate parkeergarage om in de stad te gaan eten zonder uitzicht. Je hoort het al, wij zijn fan.

   

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X