De Kapitein

 • 28661299_277298056139731_5293965904386719744_n

Place Category: Eten & DrinkenPlace Tags: aanhetwater, almere, almerenoorderplassenwest, drinken, eten en terras

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Heb je alle eettentjes van Almere al gehad? Toe aan iets nieuws? Je wilt ontdekken?  Je vrienden een nieuwtje kunnen vertellen? Pak de fiets of de auto en zet af naar Noorderplassen-West. Midden in de wijk op een prominente plek aan het water zie je restaurant, bar en botenverhuur De Kapitein.

  De Kapitein oogt als gezellige strandtent. Als je binnenkomt is de ongedwongen sfeer daar een bevestiging van. Ligt De Kapitein niet aan het strand, maar wel aan het water! Uit-er-aard met een terras. Almere blauwe stad, water met horeca. Het wordt steeds leuker.

  De Kapitein valt op door details. De eenvoudige behuizing van De Kapitein is charmant, en bij binnenkomst vallen een aantal details op waardoor de hele ‘hut’ in een keer naar een hoger niveau stijgt. Uitnodigende en lekker zittende stoelen, een grote gezellig stamtafel, een mooie bar en eyecatcher de haard.

  De eerste kennismaking was tijdens het fietsevent Dwars door Almere Noorderplassen-West van Stichting Art Culture. Echt een verrassing. De keren daarna was er iedere keer een goed uitgewerkt onderdeel toegevoegd. Geen kant en klaar concept, waar je je kont niet durft te keren en je het na twee keer kijken wel weer gezien hebt. Nee, bij ieder bezoekje zie je weer ietsnieuws en ervaar je De Kapitein als een ontspannende beleving. Een ondernemer die gelooft in organische groei. Kevin van Drumpt, de kapitein himself.

  Vanuit de De Kapitein verhuren ze sloepen, Kevin runt nog een bouwbedrijf en heeft samen met zijn vrouw Dierenkliniek Almere-Stad waar zij dierenarts is. Zus, Kayleigh van Drumpt, neemt door de diverse drukke werkzaamheden de honneurs waar in De Kapitein. Deze eerste matroos gooit ook de trossen los. En dan nog de bediening die wij vooral niet willen vergeten. De goedlachse en aardige Manouke brengt met swung en daar waar nodig met humor de gerechten door.

  Want lekker eten kun je bij De Kapitein. Geen ingewikkelde hipster hapjes, maar echt lekkere maaltijden, goed bereidt, niet teveel niet te weinig….prijs kwaliteitverhouding in balans. Ook met de drankjes weten zij wel raad bij De Kapitein. Bijvoorbeeld seizoenbiertjes van de tap, lekker wijntje, goeie bak koffie en thee in allerlei soorten.

  Bij donkere dagen zit je bij kaarslicht gezellig binnen bij de haard en zie je de lichtjes van Noorderplassen-West twinkelen. Zomerdag kies je natuurlijk voor het terras. Ik vermoed beregezellig. Met zijn tweetjes, gezinnen met kids, met je rondsnuffelende hondje, in een groepje of afhuren met grote gezelschappen. In alle gevallen ‘past’ De Kapitein. Het is nooit ongemakkelijk. En heb je als Almeers gremium een keer iets de verhapstukken dan kun je overdag ook prima vergaderen bij De Kapitein. De vergadersfeer zit er al snel in, of de kou is vlot uit de lucht mede door de omgeving. Water doet iets met je als mens. Dat merk je duidelijk bij De Kapitein.

  Kevin zijn ondernemendheid voert ook door naar zijn team. Ze staan open voor allerlei events, initiatieven, ideeën en plannen. Daar waar nodig schuift Kevin aan bij Almeerse initiatieven die bijdragen aan het (water) toerisme in Almere. Want dat Almere blauwe stad een boost mag krijgen dat krijg je bij De Kapitein met de paplepel ingegoten.

  Mis de boot niet en ontdek De Kapitein voor een hapje en/of een drankje zonder pretenties, met ongecompliceerde gezelligheid.

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X