Windsurfcentrum Almere

 • Foto-27-06-18-22-16-41

Place Category: Sport & RecreatiePlace Tags: almere, almerehaven, recreatie, sport, strandtent en surfen

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • We hebben iets nieuws in Almere! Tis sport, tis recreatie, tis horeca en het zit aan het water. Yes. We zijn een strandtentje rijker dat te boek staat als het windsurfcentrum van Almere Haven. Alle surfdudes van Almere zijn hier te vinden. En dan zijn er dus ook dames. Kortom druk en gezellig met de jeugd van tegenwoordig.

  Zo heel langzaamaan begint Almere te beseffen dat we langs en aan veel water wonen. Water dat je af kunt sluiten van het land met dijken maar ook open kunt gooien voor recreatie. In Almere Haven is men er ook actief mee bezig. Met zeecontainers is een gezellig pandje gevormd. Van binnen aangekleed met allerlei surfattributen. Surfplanken aan het plafond, surfzeilen aan de wand. Met een houten trap omhoog ben je op de eerste verdieping en kun je lekker in de zitzakken hangen. Ook hier weer met verwijzingen naar de surfwereld. Surf, surf en nog eens surf.

  Man en vrouw ….. runnen de tent. De mannelijke helft runt het daadwerkelijke surfgedeelte. En de vrouwelijke helft neemt de horeca op zich. Als het zonnetje schijnt, kun je lekker buiten zitten met nisjes en hoekjes. Er is altijd wel een plekje in de zon uit de wind. Bij teveel zon zijn er parasols. Alles is licht en helder, veel blauw. Aan de details is gedacht. Er staat een emmertje met zonnebrandmiddel. En de vrouw des huizes zorgt ervoor dat alles op een gezond niveau blijft.

  Prachtig uitzicht over het Gooimeer. Aan de dijk bij Almere Haven. Super spot. Je zou haast zeggen dat het windsurfcentrum alleen voor gevorderden is. Maar niks is minder waar. Er wort fanatiek lesgegeven. Aan kids, maar ook aan volwassenen die nog nooit op een plank hebben gestaan. Het is even martelen, maar als je eenmaal de wind op je plank in de macht hebt, is er niks mooiers en rustgevender dan op het water varen.

  Marco en Angela zijn dit avontuur begonnen, want beiden professional in het bedrijfsleven,  om dit vanuit het verenigingsgebouw te starten (beide als fanatieke windsurfers met ondernemingsdrift). Uiteindelijk is er een heus surfcentrum van te maken. Zo gedacht zo gedaan. Het surfcentrum staat er. Op een van de mooiste ruige plekjes van Almere. Ongerept. Ongepolijst. Hier en daar moet iedereen zijn weg nog wat vinden, maar het beloofd een lekker stekkie in de zon te worden.

   

   

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X