Purper uitvaartzorg

 • Foto-14-02-18-13-06-58
 • Foto-14-02-18-13-07-48
 • Foto-14-02-18-18-20-08
 • Foto-14-02-18-18-20-27
 • Foto-14-02-18-18-20-35
 • 19e933a5-0594-427a-a027-09a28064ec83
 • 27912848_269572796912257_7195450340715120223_o

Place Category: OntzorgenPlace Tags: almere, almerebuiten, budgettering, echtcontact, integer, kwaliteit, maatwerk, mensenmensen, stripheldenbuurt, uitvaart en uitvaartzorg

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Rouwen. Gaan wij het hier niet direct over hebben. Wel zijdelings. Want Purper uitvaartzorg is niet zo heel lang geleden geboren. December 2017. Marianne van Bennekom is na een degelijke studie zelf een uitvaartorganisatie begonnen. Purper uitvaartzorg met de nadruk op zorg.

  Wij zoemen hier in op het bedrijf en de twee eigenaren. Voor de uitvaartsector moet je in de wieg gelegd zijn. Niet iedereen kan dat. Iedereen wil na een dag hard werken met een voldaan gevoel thuiskomen. Hoe krijg je dat in situaties waar heel veel verdriet om de hoek komt kijken? Invoelen en echt contact maken met de achterblijvers is een must. Als dat goed lukt en je de nabestaanden zorg uit handen neemt en zij met volle overgave kunnen rouwen dan kun je in de uitvaart met dat goede gevoel naar huis. Ondanks de desolate sfeer.

  Marianne is de opleiding gestart na een persoonlijke ervaring met overlijden in de directe nabijheid. Zij heeft bewust gekozen om zelfstandig verder te gaan. Ze werd niet echt warm van de grotere spelers in uitvaartland.

  En op precies dat punt begint dit geschreven portret echt op gang te komen. Met zorg, respect, aandacht, openheid en toegankelijkheid bejegenen zij de ‘klant’. Met een goed gevulde portfolio van toeleveranciers gaan zij naar de nabestaanden. In kleine stapjes, van dag tot dag, neemt zij de rouwenden mee in de organisatie van de begrafenis of crematie. Dat is haar formule. Geen overstelping van informatie in vier uurtjes.

  En maatwerk. Naast inleven en zorgvuldigheid past Purper uitvaartzorg maatwerk toe. Alles kan. En zoals zo mooi door hen verwoord, ‘mensen weten niet wat ze niet weten en zullen daar ook nooit naar vragen’. Purper zal tijdens het proces veel suggesties doen om zoveel als mogelijk alle blinde vlekken weg te krijgen.

  Geld is een ingewikkeld aspect bij overlijden. Toch waag ik mij eraan in dit artikel. Purper is goed in budgetteren. Binnen het vooraf vastgestelde budget probeert Purper alle wensen ingewilligd te krijgen. En kleine noot van de redactie -het duo wil dit unieke verkooppunt vermijden merken wij wel-  Purper is gewoonweg goedkoper dan de grote spelers. En beste lezer dat is niet onbelangrijk. Mensen die in pijn zitten mogen vanuit moreel oogpunt niet slachtoffer worden. Wees u ervan bewust dat de gemiddelde uitvaartverzekering niet voldoet om de totaalkosten te dekken en dat grote bedrijven niet schromen hoge rekeningen te sturen. U wilt immers het beste voor de geliefde overledene. Op dat kruispunt van wensen, financiën, verdriet en uiteindelijk betalen van de rekening gaat het vaak mis. Desillusies. Krijg je na of zelfs tijdens je rouw ook nog frustraties ten aanzien van de helpende hand (dacht je).

  Genoeg over geld. Purper staat voor respect, aandacht en passende zorg. En die drie sterke punten kunnen niet vaak genoeg over de bühne gebracht worden. Almere heeft toch door het ontberen van historisch besef een magere mond-tot-mond-reclame-cultuur en dat is juist zo nodig bij de business van Purper uitvaartzorg. Je verdiept je immers pas in het vergelijken van organisaties als je er direct mee te maken krijgt. En waar haal je dan zo snel een uitvaartorganisatie vandaan? Juist je komt al snel terecht bij bekende spelers. En wij weten inmiddels dat je in veel betere handen bent bij bedrijven als Purper uitvaart.

  En hoe ons interview en foto uurtje verliep? Genoeglijk. We kregen thee met zelfgebakken cake en er werd ontspannen gekeuveld over de dood maar juist ook over het leven. Praten over de dood hoort immers bij het leven. Juist! En Marianne is zelf meer van het leven gaan genieten door hun huidige professie. Zij zijn zich zoveel meer bewust geworden van het leven en dat je ’s ochtends bij het opstaan blij mag zijn met weer een nieuwe dag.

  Wil je het beste voor de overledene, schakel Purper uitvaartzorg in.

  Marianne van Bennekom: 06-13030086

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X