Dandy’s Barbershop

 • 59998851-fa4c-4324-909c-901762039d2e

Place Category: Beauty & VerzorgingPlace Tags: almere, almerenoorderplassenwest, almerestad, barbier, herenkapper, klasbak, knuffelmarokkaan, labels en merken

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Knippen plakken. O,nee we zijn hier niet in de digitale wereld maar in de ‘real live’. Bij Dandy’s Barbershop van Nabil Chakir die zich helemaal een versuffing knipt maar ook barbiert. En een beetje plakt. Met pomade en wax. En hoe. Hij heeft het razend druk door het beheersen van zijn ambacht maar ook door de inrichting van zijn pand. Old school Amerikaans.

  En nee het is geen herenkapper, Dandy’s Barbershop is een barbier. Haartjes knippen en snijden, scheren, gladscheren, oren en neus doen. Wel alleen voor mannen. Nadrukkelijk. Nabil heeft ooit ook dames gekapt, maar dat is hem te veel kleuren, trutten en frutten.

  Nabil is na een degelijke barbier opleiding – ja je leest het goed, barbieropleiding- en een studie rechten alsnog zijn opa achternagegaan. Carriere technisch dan. Opa was barbier in Marokko en Nabil voert hetzelfde ambacht uit in de Noorderplassen West. Opa was een kei in zijn vak. Nabil ook. Zijn agenda is continu de hele week gevuld met afspraken. En als hij een avondjes thuis is, dan is hij druk met zijn webwinkel en de winkel naast de barbershop.

  Is zijn barbershop een regelrechte mancave, of althans dat zegt hij zelf. Martine en ik zijn oprecht verbaasd dat een stoere kerel als Nabil zoveel oog heeft voor de inrichting van zijn zaak. Zijn winkel is een echt ouderwets ogend winkeltje. Allemaal producten voor het goed verzorgen van mannenhaar en mannenbaarden. En buiten dat het goed voor de haartjes is, voelt het ook lekke luxe. En dat mag ook wel eens.

  Nabil heeft veel op school gezeten, en voor de klas gestaan. Als ZZP-er heeft hij de nodige praktijkleerlingen geschoold. Hen het vak geleerd. Overbrengen van tips en trucs. Hij heeft daar veel werkervaring mee opgedaan, maar uiteindelijk wilde hij weer aan de scharen en scheermessen staan. Met het lesgeven kon hij pak m beet eenmaal per dag knippen/scheren en voor de rest van de dag stond hij te coachen.

  En heel eerlijk? Nabil is ook een man die geld wil verdienen. En dat mag! Zeker als je je vak verstaat. En een gezellige gozer bent. Open staat voor veel initiatieven die dagelijks bij hem om de oren vliegen. Als je je hut op orde hebt. Als je hondje Louis dagelijks meeneemt naar de zaak. Als je altijd welkom bent. Als je mannen knipt en scheert uit de buurt maar ook van heinde en verre (Friesland en Groningen is niet heel ongebruikelijk).

  Tussen de regels door heb je al vernomen dat het niet alleen Nabil zijn handjes zijn die de klanten bindt. Het is zeker ook de inrichting van zijn zaak. Smaakvol, kloppend, goed kleurgebruik, eyecatchers. Martine en ik begrijpen wel dat mannen daar graag hun haartjes laten doen maar ook ff willen hangen en chillen.

  Wie geschoren wordt moet stilzitten, doet het gezegde. Moeilijk bij Dandy’s Barbershop, want te gezellig en chill. Toch moet het even wil je als heertje naar buiten wilt stappen. Zit je dan eenmaal stil daar in de classic chair dan krijg je ook wat! Heren verzamelt u, vlucht voor het vrouwengekakel en zak in de stoel van Nabil. Klasbak!

  En met klasbak Nabin is Almere, naast Ali B, een tweede knuffel Marokkaan rijker. Almere…..wat een stad!

   

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X