Weet hoe je leeft

 • Foto-06-04-18-11-40-57
 • Foto-06-04-18-11-41-48
 • Foto-06-04-18-11-45-33
 • Foto-06-04-18-11-47-27
 • Foto-06-04-18-11-48-03
 • Foto-06-04-18-11-48-18
 • Foto-06-04-18-11-48-52
 • Foto-06-04-18-11-49-03

Place Category: OntzorgenPlace Tags: almerebuiten, authentiek, buitenvaart, dagbesteding, divers, echt en ontzorgen

Profile
Profile
Photos
Video
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Een verzameling van activiteiten binnen een kas op de Buitenvaart in Almere Buiten. Caravanstalling, kweken van groenten, verkopen van die groenten vanuit de landwinkel, theehuis ‘Tante Nel’, fietsenmakerij, werkplaats hout en noem maar op. Jolanda en Peter zijn de bevlogen ideehouders van ‘Weet hoe je leeft’. Dagbesteding voor jongeren met een beperking (deelnemers) en voor alle anderen die even adem willen halen.

  Dagbesteding wordt tegenwoordig in zeer diverse varianten aangeboden. Bij ‘Weet hoe je leeft’ zijn veel verschillende disciplines onder een dak gebracht. Dat is voor de deelnemers prettig. Want hoe kun je nou op zeer jonge leeftijd kiezen voor een vak dat je verdere leven gaat bepalen. De keuken kan je leuk lijken, maar eenmaal boven de pannen kan dat enorm tegenvallen. Bij ‘Weet hoe je leeft’ kijken ze naar de personen en gaan de deelnemers en begeleiders samen bepalen wat het best bij hen past. Vanuit de praktijkervaring. Hoe klantgericht is dat? We hebben het tenslotte over de kwetsbare doelgroep. Stel de deelnemer wil uiteindelijk niet in de keuken, dan kan hij of zij intern bij ‘Weet hoe je leeft’ switchen. De veilige omgeving blijft. Ze hoeven niet naar een andere organisatie, waar dat erg wennen zou zijn geweest.

  Naast de voordelen voor de deelnemers op professioneel vlak is het natuurlijk ook het einde als een deelnemer zijn of haar gekweekte sla verkocht ziet worden in de landwinkel. Of als een vaste klant van de landwinkel, die altijd op de fiets boodschappen komt doen, de fiets laat repareren bij de werkplaats voor fietsen. Ook is er opslagmogelijkheid voor partijen die bekend zijn bij ‘Weet hoe je leeft’. Kruisbestuiving in optima forma.

  Jolanda en Peter, in de volksmond Peet, zijn dag en nacht in touw met hun organisatie. Een warm hart voor de deelnemers, samen met gemeenteambtenaar Thijs op beleidsmatig niveau kunstenaars – want krijg het maar eens voor elkaar. Zo’n heel imperium in voormalige kassen in Almere -, altijd hartelijk naar de bezoekers, overal voor in qua events en festivalletjes. Ze vieren alles. Van openingen van de winkel tot het theehuis tot jubilea, kijken zorgvuldig naar de behoeften van de deelnemers qua kennis maar zeker ook gevoel en ga zo maar door.

  Ik heb weleens grappenderwijs tegen Jolanda gezegd dat eigenlijk iedereen zo’n werkomgeving nodig heeft. Niet alleen functie- en resultaatgericht, maar ook kijkend naar waarbij de mens goed gedijt. Want dat doen de deelnemers bij ‘Weet hoe je leeft’. Als je binnenstapt dan voel je direct dat het goed zit. De vibe is zoals die hoort te zijn, namelijk veilig. Kom d’r maar eens om bij andere dagbestedingen. Over het algemeen doet iedereen erg zijn best bij dagbestedingen, maar het gevoel bij de een of de ander kan totaal verschillen.

  Als ik het kort mag samenvatten. Bij ‘Weet hoe je leeft’ werken de deelnemers met zeer veel vrijheid binnen een veilige omgeving. Daardoor is de motivatie en ontwikkeling optimaal. Met Jolanda en Peet als de papa en mama van eigen kinderen maar zeker ook van de deelnemers. En nu sla ik de andere professionals binnen het bedrijf steeds over. Voor hen ook alle lof.

  En dames en heren ook het eigen belang komt om de hoek kijken. Verse biologische groenten voor een zeer schappelijke prijs, gezelligheid bij het theehuis en altijd wat te beleven. Maar dat zijn details ;).

   

   

   

 • https://www.youtube.com/channel/UCf_N-EN53_zJ2_neg5BB0pQ

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X