AIS Lijstenmakerij & Galerie

 • Foto-31-01-18-14-01-30

Place Category: Interieur & LivingPlace Tags: almere, almerebuiten, art, faunabuurt, kleur, kunst en lijsten

Profile
Profile
Photos
Video
Special Offers
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Politiek Den Haag begon ermee. Framen. Daarna ondernemers die hun business via nieuwe verkoopkanalen willen afzetten. Framen. En heel snel daarop was heel Nederland aan het framen. Framen een Engels woord voor in/ ander perspectief zetten. Henk Mastenbroek van AIS Lijsten & Galerie framed echt! Henk is lijstenmaker van beroep en heeft sinds jaar en dag, 20 jaar om precies te zijn, zijn eigen lijstenmakerij in Almere. “You name it we frame it” is de bedrijfsslogan.

  AIS lijst alles in. Van je diploma tot dat mooie schilderij die je op Koningsnacht gescoord hebt. Henk geeft graag advies over de kleur van een eventueel passe partout (paspartoe) tot en met de kleur en stijl van de lijst zelf. En stijlen zijn er zat. Van goud barok tot strak aluminium. Van bijna iedere soort heeft hij stalen in de winkel hangen. Je kunt er te ku(n)st en te keur.

  Wil je iets aan de muur in een mooie lijst, maar je hebt toevallig geen stukken liggen? Geen nood. Henk heeft kunst te koop en te leen (kunstuitleen) in allerlei varianten en afmetingen. Echt voor ieder wat wils. Of je geeft je wensen door en Henk gaat op zoek voor je. Geheid dat hij het gaat vinden.

  Zijn werkplaats is gekoppeld aan de showroom en van alle moderne apparatuur en gereedschap voorzien. Het ambacht komt dus tot volle bloei bij AIS. Of door Henk zelf of door andere mensen die hij het vak leert. Naast het inlijsten, print Henk alles van klein tot heel groot en op allerlei soorten achtergronden. Canvas, aquarelpapier, linnen etc. Voor Henk een handeling waar hij goed mee uit de voeten kan, voor jou een groots effect.

  Heel veel ambachtelijke lijstenmakers hebben een pasfotoservice. Geen hokje waar je jezelf in moet frummelen, vijf euro door de gleuf gooit, op de gok gaat glimlachten en dan maar hopen dat er iets fatsoenlijks uit komt rollen. Nee een fotoservice die ingesteld kan worden op alle pasfoto eisen van over de hele wereld. In de USA stellen ze weer andere eisen aan een pasfoto dan bijvoorbeeld Canada aan haar schietvergunningen. Om maar eens iets te noemen. Maatwerk dus, net zoals het lijsten maken. Gevoel voor detail komen bij beiden goed van pas.

  Henk is Zwanenburger en heeft later zijn draai goed gevonden in Almere. Ooit begonnen in Zwanenburg om vervolgens vanuit Almere ‘de lijstenmaker komt naar u toe (mobiele lijstenmakerij)’ op te zetten om nu alweer 16 jaar in de faunabuurt gevestigd te zijn. Hij woont naast zijn lijstenmakerij. Goed gebekt als hij is, schrikt hij toch enorm van de vraag of Martine een filmpje mag maken. Haartjes goed, goed licht, fijne hoek in de winkel en dan mag het. En wat denk je? 1 take is genoeg om het verhaal achter zijn lijstenmakerij goed en duidelijk te vertellen.  Valse bescheidenheid noemen we dat ;).

  Mijmerend over het strijken van de was, het omturnen van zijn zaak en tiny houses blijft hij met smaak vertellen. De tiny houses hebben zijn volle aandacht! Van groot naar klein, ontspullen, opruimen. Maar hij ziet de geest dwalen en ziet zichzelf al zitten in een klein hip huisje waar de spullen tot aan de dakrand staan. Compleet dichtgeslibd. Klein maar fijn. Of toch gewoon groot met ruimte voor al je handel. Het is maar vanuit welk perspectief je het ziet, o neeeee hoe je iets framed.

   

 • Instagram AIS Lijstenmakerij & Galerie https://www.instagram.com/aislijstenmakerijengalerie/

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X