Psycholoog Almere Mathilda van Maaren

 • Foto-03-01-18-13-27-59-1
 • Foto-06-04-18-11-28-39
 • Foto-06-04-18-11-28-42
 • Foto-06-04-18-11-28-46
 • Foto-06-04-18-11-28-49
 • Foto-06-04-18-11-28-51
 • Foto-06-04-18-11-28-58
 • Foto-06-04-18-11-29-05
 • Foto-06-04-18-11-32-07
 • Foto-06-04-18-11-32-10

Place Category: OntzorgenPlace Tags: almere, almerebuiten, eilandenbuurt, fijn, mentaalherstellen en psycholoog

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Ook precaire zaken schuwen wij niet bij ‘pareltjes van’. Mathilda van Maaren zit met haar psychologenpraktijk letterlijk op een uniek adresje in Almere Buiten. De Arubapier. Prachtige spot en geen standaard architectuur voor een woonwerkpand.

  Tot op heden heeft ‘Pareltjes van’ veel Amsterdammers de revue laten passeren. Zo niet Mathilde. Haar Zuid Hollandse tongval verraad haar herkomst. En net als zovelen voor of met de liefde naar Almere gekomen. Nu runt zij haar praktijk alleen nog in Almere en is ze als nuchter hardwerkende Zuid Hollandse in Amsterdam terecht gekomen.

  Als je aan psychologen denkt dan zit je al snel in de Sigmund hoek, nietwaar? Stoffige mannetjes die, door het leven gefrustreerd, vanachter een bureau en dikke brillenglazen hun cliënten behandelen. Mathilda is anders. Een charmante jong ogende dame die van wanten weet. Goed verzorgd, moderne kleertjes en nagels gelakt. Buiten die mooie buitenkant weet zij dat het leven meer is dan theorie in praktijk brengen.

  Je hebt onder de mensheid een groot kamp dat vindt dat psychologen en psychiaters zelf een klap van de molen hebben gehad, dus wat moeten ze daar, denken ze dan. Ik vind het een heel wezenlijke volksuitspraak die ik in het licht van Mathilda graag wil ‘behandelen’ J J.

  Is het een klap van de molen (gekte) of is het juist dat er in een bepaalde fase van je leven schuiflaatjes in je hoofd niet meer open willen gaan of dat bijvoorbeeld je spoorwegwissel van de diverse treinsporen in je hoofd roestig is. Mathilda helpt je op een heel menselijke manier die laatjes weer open te krijgen, die roestige wissel weer soepel te laten verlopen, dat verdwenen puzzelstukje weer te vinden of een teveel van puzzelstukjes juist te laten verdwijnen (EMDR). Je gaat toch ook lekker naar de sportschool als je je lijf correcties wilt geven. Jouw personal trainer in de sportschool heeft toch ook niet een klap van de halter gehad, terwijl je zou zeggen van wel.

  Mathilda heeft op latere leeftijd op aansporing van haar zus (rip) een universitaire opleiding Psychologie met goed gevolg afgelegd. En tot op de dag van vandaag leest ze alles wat los en vast zit op het gebied van psychologie, menselijke processen, interactie tussen mensen etc. En inderdaad Mathilda is van vlees en bloed en heeft zelf ook het nodige achter de kiezen gehad. En dat merk je! Geen gesprekken zonder duidelijkheid of losse eindjes. Maar concrete vragen, handvatten waar je iets mee kan, denkrichtingen waar jezelf niet opgekomen was en dat alles down to earth. Geen abstract gefilosofeer. Niet lullen maar poetsen.

  Om nog terug te komen op het kamp van mensen die denken in termen van ‘klap van de molen’, ja ieder mens krijgt klappen. Van het leven, niet zozeer van de molen. En als een professional haar eigen klappen gebruikt om jouw klappen te leren opvangen dan is dat alleen maar fijn. En daarnaast zijn er heel veel mensen die zich niet laten helpen door een ‘zielenknijper’ 😉 omdat ze het eng vinden. Ze denken dat er door hun heen wordt gekeken. Maar dat is natuurlijk niet zo. Het zijn geen waarzeggende charlatans. Het zijn mensen met een gerichte opleiding die de dialoog met je aangaan. En daardoor verder met je komen in jouw proces dan wanneer je keer op keer dezelfde dialoog met jezelf in je hoofd aangaat of met je vriendinnen aan de etenstafel met veel wijn. En Mathilda voegt daar haar eigen flair nog eens aan toe. Het leven is leuk en dat laat ze je zien en merken door naast haar doorwrochte kennis een soort van luchtigheid te bewaren en in te brengen. Ze maakt alles vooral niet zwaarder, maar juist lichter terwijl de gesprekken er niet om liegen. Ze pakt je wel aan J.

  Door haar eigenzinnige aanpak heeft Mathilda het druk. Ze laat zich weleens overnemen door psychologen die gespecialiseerd zijn in kinderpsychologie, een arbeidscoach of een coach NLP. Mathilda haar praktijk is niet niks. Ze hoort nogal wat en maakt nog weleens wat mee. Om zelf te ontspannen bezoekt ze met enige regelmaat de sportschool, heeft ze een hondje aangeschaft, zit ze graag met mooi weer op haar fiets in Amsterdam en gaat ze jaarlijks naar vakantieland Bali.

  Precaire zaken dus. Ach zo precair zijn ze nou ook weer niet. Ga je niet lekker, zoals dat heet in 2018, neemt dan contact op met Mathilda en je krijgt weer wind in je kop.

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X