Second Heaven

 • Foto-09-01-18-11-05-09

Place Category: ModePlace Tags: almere, almerestad, kleertjes, kruidenwijk, mode, secondhand, tof en tweedehands

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Second Heaven; tweedehands merkkleding dames, heren- & kinderkleding

  Een tweede leven. En wat voor tweede leven?! Een tweede hemel zullen we bedoelen. Initiatiefneemster en eigenaresse van Second Heaven Almere, Liedeke van Duijsen weet echt alles over (tweede) levens, hemels en tweedehandskleding.

  Liedeke haar leven lijkt wel parallel te lopen aan de originele bedrijfsnaam van haar winkel met tweedehands kleding, Second Heaven. Liedeke haar leven kabbelde ooit voort in het Amsterdamse waar zij theater speelde in allerlei hoedanigheden. Van typetje op een rondvaartboot tot een serveerster in hotpants van een cocktailbar op het STORK-terrein in Noord. Toen het STORK-terrein nog het STORK-terrein was. Rauw en onontwikkeld. Maar zoals bijna iedere vrouw, onconventioneel of niet, kreeg ook Liedeke ‘last’ van rammelende eierstokken. ‘Ja, ik hoor die drumband ook op de achtergrond’.

  Wij besparen jullie hier de details over het geboortegeven aan twee prachtige dochters. Relevant voor dit geschreven portret is dat Liedeke na de eerste bevalling in een zwart gat terecht kwam en de tweede bevalling op het nippertje heeft overleefd. Letterlijk. Dan kom je én uit de theaterwereld (niks geregeld voor loonslaven), én je bent blij dat je het leven hebt met twee kleine kruimels om je heen én je bent aan de goden van het UWV overgeleverd. Mijn hemel! #hoedan?

  Liedeke trof op een gegeven moment een coach die haar benaderde als mens en niet zozeer als (on)productieve robot. Er werd gekeken naar interesses en zaken waar Liedeke blij van werd c.q. wordt. En dat was kleding. En duurzaamheid. En apartigheid.

  Second Heaven was geboren. Dit keer middels een soepele bevalling. Mag Liedeke dat ook nog eens meemaken. Ze huurde een pandje, kreeg een winkelinventaris met kledingrekken en ging avond aan avond flyeren. De vraag om merkkleding aan te brengen werd overal en nergens gedropt. In den beginne had Second Heaven niet echt volle rekken. De klant dacht: ‘jeetje chique zeg, lijkt hier wel een Chanel shop met twee exclusieve zwarte jurkjes’. Terwijl het zweet onder Liedeke haar oksels stond, want klanten willen wel iets te kiezen hebben.  En ja hoor na een poosje, onder andere door deelname aan het eerste Groentesoep Festival van Stichting Art culture, kwam de kledinginname echt op gang. En na nog weer langere tijd dusdanig op gang dat Liedeke strengere regels kon hanteren. Selectie aan de poort. Ondertussen bloeide Liedeke helemaal op.

  Kleding kan alleen ingeleverd worden als het schoon, heel, in de mode en van een label is. Als klant die op zoek is naar iets leuks kom je binnen in een kledingwinkel waar het niet ruikt naar tweedehands. Opmerkelijk want zeg nou zelf in de meeste winkels met tweedehands kleding hangt dat welbekende luchtje waardoor de niet doorgewinterde tweedehandskledingkoper direct afhaakt. Second Heaven. Fris dus en veel bijzondere, mooie, leuke en hippe kledingstukken.

  De items hangen op kleur, daarna op maat en op categorie. Dames, heren, kinderen en grote maten. Zoek je iets specifieks, bijvoorbeeld een zwart jasje (want die heeft geen enkele vrouw in de kast hangen ;)) dan kan je bij Second Heaven heel gericht zoeken. Aan de andere kant als je gewoon iets nieuws wilt, omdat je iets nieuws wilt dan kun je uren snuffelen, passen draaien en inslaan. Omdat het kleine fijne prijsjes zijn hoef je niet te kiezen. Je neemt alles wat je leuk vindt.

  Wil je toch kiezen, omdat jouw kledingkast niet meer dan 1 nieuw item kan hebben, dan is Liedeke er om je te adviseren. Je hoeft niet bang te zijn dat ze je naar de mond praat. Eerlijkheid voor alles.

  Second Heaven, voor mode items waar niet iedereen in loopt en ook nog eens vriendelijk voor het milieu en je portemonnee.

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X