The Red Thread

 • Foto-13-12-17-14-34-57

Place Category: ModePlace Tags: almere, almerepoort, homeruskwartier, jurken, modevrouwen, taille en vrouwenmode

Profile
Profile
Photos
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 • Een dameskledingzaak met exclusieve goedpassende stukken in Almere Poort. Poort???? Ja in Almere Poort. Eve Velthuijzen, een goedlachse Duitse, is de eigenaar van de zaak en van haar twee kledinglabels; Lisalotte en My Favourite Jeans.

  Eve maakt al de kleding die zij verkoopt in The Red Thread zelf. Ze weet alles van het vrouwenlichaam en dat merk je als je haar kleding past en draagt. Supervrouwelijk, zonder dat het oncomfortabel wordt. Eve volgt de vrouwelijke lijnen en qua techniek draait ze haar hand niet om voor ingewikkelde hoogstandjes. Haar carrière roods liggen in de kostuum sector. Eve wordt vaak gevraagd om voor theater, film en musicals de kostuumstyling te verzorgen en zo onder andere ook de hele kledinglijn te produceren. En met kledinglijn bedoelen wij de kostuums voor alle rollen in diverse maten (voor de invallers etc). Dat zijn per productie dus, afhankelijk van de grote van de musical, 10-tallen kostuums. Ook heeft onze Almeerse de styling voor ‘Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer’ gedaan. Met deze bak ervaring spiekt ze ook nog zo nu en dan in jaren 30 bladen voor zelfmaakmode, met radarpatronen uit die tijd. Ouderwetse perfectie en degelijkheid met de schwung van de huidige moderne tijd. Nee, zeker geen kleintje die Eve.

  Van oorsprong dus Duitse, die voor de liefde naar Nederland is verhuisd en zich daar in no-time de Nederlandse taal heeft eigengemaakt.  Als je haar vraagt hoe zij in het vak is gerold, krijg je een mooie anekdote. Als klein meisje en jonge dame bleek de kleiding die zij graag wilde dragen niet te passen. Zij droeg toentertijd graag opvallende kleding in felle kleuren. Samen met haar oma ging ze aan de slag om de kleding van haar smaak na te maken, zodat de kledingstukken perfect zouden zitten. Ze slaagde daar wonderwel heel goed in. Eenmaal aan de slag, was ze niet meer te stoppen. Voor haarzelf en haar directe omgeving maakte zij de mooiste kleding. Ook de trouwjurk van haar beste vriendin. Een prachtige creatie. Bij het zien daarvan wil je je eigen trouwwensen ook waarmaken.

  Is trouwen best wel een uitzonderlijke reden om eens iets moois aan te schaffen. Jezelf trakteren op echt mooie kleding kan bij Eve ook zonder een trouwreden. Met haar label Lisalotte maakt zij rokken, blouses en assemblees waar je je op en top vrouw in voelt. Jaren 30 snit, zonder truttigheid maar met liefde voor detail. En haar label My Favourite Jeans geeft je de kans om je oude vertrouwde lievelingsspijkerbroek een tweede leven te geven. Ze maakt van je perfect zittende, maar helaas versleten, jeans een schort, rok of schoudertas. Te leuk, te origineel.

  Als je dit zo leest, dan denk je dat er een vergissing is gemaakt. The Red Thread zit in Amsterdam in de 9-straatjes of iets dergelijks. Maar niks is minder waar. The Red Thread zit in Almere Poort. In de Zeussingel 11, achterhuis om precies te zijn. Ja het achterhuis. Winkel en naaiatelier heeft Eve aan huis. Op die manier kan zijn haar moedertaken met haar professie heel goed combineren. En dochtertje Emma is er ook dolblij mee. Als mama haar ophaalt van het schoolplein vraagt kleine Emma al naar ….’gaan we naar het atteliertje….’, niet uit te spreken natuurlijk voor zo’n kleine dartel. Voor ons en de ouders erg grappig.

  The Red Thread is iedere werkdag open van 9:00 – 12:00 uur.  Je kunt er gerust een blokje voor om.

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X