Tante Samantha

 • 18056252_1433581740033822_4585875036028458973_o
 • OK-Bingoballen-web
 • OK-Bingokaarten-web
 • OK-Champagne-web
 • OK-Fotowand-web
 • OK-Luidspreker-web
 • OK-Pin-up-web
 • OK-Telefoon-web

Place Category: Kunst & CultuurPlace Tags: almere, almerebuiten, bosrandpark, humor, seizoenenbuurt en theater

Profile
Profile
Photos
Video
Kaart
Beoordelingen
Gerelateerde lijst
 •  

  Bingoooooooow!!!!! Als u in Almere (Buiten) woont heeft u die kreet vast weleens over een of ander plein horen schallen door uw eigenste Tante Samantha. Andere plaatsen in Nederland, onder andere Amsterdam en Balk doet ze bij tijd en wijle ook aan. Almere is haar thuisbasis.

  Tante Samantha heeft haar eigen Bingow Paradijs! en daarnaast kunt u haar ook inhuren voor al uw kletswerk. Of het nou het hosten van een stage is, het opkalefateren van je bedrijfsopening, gangmaker op het feest, rondleiden van burgemeester en wethouders of andere (complexe) events. Overal waar feest gemaakt gaat worden of een bliksemafleider nodig is kunt u haar inzetten.

  Hoe het begon

  Tante Samantha kwam niet met de ooievaar en ook niet pats boem uit een stofwolk. Ongeveer zeven jaar geleden is het ontstaan. Zij hing, zoals gewoonlijk, te kletsen aan de balie van Casa Cosi woonwinkel. Bastiaan Gietema kwam binnen, hij stond aan de vooravond van zijn eerste festival in Almere mét een Creative Market. Op dat festival zou Tante Samantha’s Bingow paradijs gelanceerd worden. De dames van Casa Cosi zeiden tegen Bastiaan: “vertel even aan deze dame over je festival”. Bastiaan slaat aan het verhalen en stuit op Tante Samantha’s Bingow Paradijs. Alles was in kannen en kruiken, alleen Tante Samantha zelf nog. Bastiaan zou een vacature plaatsen voor het werven van een echte Tante Samantha. De Dame in kwestie riep vol enthousiasme…’zoek niet verder’, ‘hier staat ze’ en toeval bestaan niet maar Bastiaan dacht precies hetzelfde toen hij de winkel binnen kwam lopen.

  Zogezegd zo gedaan. Kleertjes gekocht, krullen gezet en de eerste fotoshoot door Marieke Breed was een feit. Prachtige foto’s, pakkende sfeer, pin-up waardig. Flyers, advertenties en posters in de stad. Het was nog maar mei. Begin juli was het zover. Tante Samantha in wording werd in de tussenliggende periode nerveuzer en nerveuzer, want nooit gedaan.  Op de dag zelf kreeg ze een toeter in haar handen gedrukt en werd door Marieke Breed over het festivalterrein geleid. Na nog geen minuut later al brullend door haar toeter was Tante Samantha Tante Samantha. Ze heeft de hele dag gebingowd, de picknick banken en tafels hadden van ’s middags tot ’s avonds volle bezetting. Er werd afgeweken van tijdschema’s, mensen hadden dubbele bingwokaarten, stembanden bezweken en juist dat alles maakte het tot een grote chaos waar Tantie zo goed in gedijd.

  Schattepatatjes

  Bingowshow na bingowshow volgde. Tot grote vreugd van jeugdig Almere maar ook van hun ouders. Misschien juist wel de ouders. De kinderen komen voor het spelletje en de ouders voor de foute stoute grappen die gemaakt worden over de hoofden van de kids heen. Hilarisch hysterisch, historisch. Tijdens het Bingow Paradijs wordt er een playlist opgezet met sexy nummertjes met vette beats uit het jaar ‘nul’. Geheid meedeinen.  In 2016 heeft ze een grote gig in Balk gedaan. Publiek enthousiast, Tantie op schik, vrienden met onder andere Bastiaan Gietema in de zaal. Hoe episch voor Tantie.

  Tantie zelf noemt haar stijl ‘improvisatie theater’. Ze speelt in op bepaalde mensen en/of opmerkingen uit het publiek. Soms lief, soms grappig soms schokkend. Tantie komt ermee weg. Tantie weet na haar optredens eigenlijk niet eens meer wat ze er allemaal uit heeft ‘gekraamd’. Beetje Jomanda achtig.

  Moe

  Tantie is na haar ‘dingetjes’ altijd erg moe. Oftewel compleet uitgeput. Ze wordt natuurlijk ook een dagje ouder. En over moe gesproken….. Tantie vangt weleens op dat sommige Almeerders een beetje Tante Samantha moe zij. Het deert haar niet. Ze gaat vrolijk en vol energie verder. Krullers in het witte haar, gouwe broek aan, roze top en veel glitter en pailletten en haar hoge hakken zijn inmiddels ingeleverd voor gouden sneakers. Ze krijgt de nodige opdrachten binnen en buiten Almere. Dus gewoon doorgaan met gaan met die banaan.

  Tante Samantha voor al uw kletswerk!

  Check haar op facebook en Instagram

   

   

   

 • Geen gegevens gevonden, pas svp de zoekgegevens aan
  Hier is googlemaps niet geladen, excuses voor het ongemak
 • 1 Review on “Tante Samantha”

  Leave a Review

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X